Νέα Οικονομική Εισαγγελέας

Η εισαγγελέα Εφετών μόλις στις αρχές του μήνα προήχθη από αντεισαγγελέας και μετατέθηκε στην Εισαγγελία Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ενώ επί σειρά ετών υπηρετούσε στον Πειραιά. Πλέον, με την αντικατάσταση του Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος βρισκόταν για χρόνια στη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος και χειρίστηκε σηγμαντικές υποθέσεις κατά τη θητεία του, αναλαμβάνει η Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Σύμφωνα πάντως με ανώτατους λειτουργούς, η νέα οικονομική εισαγγελέας διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση και παράλληλα χαρακτηρίζεται άριστη νομικός και έμπειρη εισαγγελέας. Άλλωστε, αυτό καταδεικνύει και η ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα 15 μέλη του ΑΔΣ υπέρ της τοποθέτησής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα το ΑΔΣ αναμένεται να αποφανθεί και γύρω από την αντικατάσταση του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη, που κι αυτός παρέμεινε στη θέση για χρόνια.

Παράλληλα, σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αποφάσισε την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη Eurojust/. Πρόκειται για τη θέση του εισαγγελικού λειτουργού  που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη, την οποία είχε ο Νίκος Ορνεράκης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!