Τζανακόπουλος για τη συνομιλία Καμμένου-Γιανουσάκη: Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρείχε για άλλη μια φορά κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για τη συνομιλία του με τον κατηγορούμενο Μάκη Γιανουσάκη.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στην ερώτηση αν θα μιλούσε με υπόδικο, είπε «απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν συντελέστηκε καμιά αντιθεσμική, παραθεσμική ή παράνομη πράξη και στη συνέχεια επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης για την υπόθεση πως το μείζον είναι μια τεράστια υπόθεση ναρκωτικών που πρέπει να διαλευκανθεί. 

Είπε ότι δεν απαγορεύεται να επικοινωνούν με όποιον θέλουν οι κρατούμενοι, δεν τους έχει απαγορευτεί να τηλεφωνούν στον έξω κόσμο, η κάθε λειτουργία κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Πολιτικά, είπε, το μόνο που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης κι αυτός στην Εισαγγελία.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ. «Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά δεν είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά για ποιον λόγο η ΝΔ ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, σχετικά με την υπόθεση Noor 1. 

«Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φέρεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τεράστιο θεσμικό, πολιτικό, στρατηγικό λάθος της ΝΔ», συμπλήρωσε

Κατηγόρησε, δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν της βγήκε το καταστροφολογικό σενάριο της αποτυχίας της αξιολόγησης και προσπαθεί να απλώσει ένα πέπλο σήψης πάνω από την ελληνική κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!