Βουλή: Ένταση στην Εξεταστική για την Υγεία

Ένταση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θέματα της Υγείας με αφορμή τη δισκέτα που περιείχε «τον κατάλογο με τη λίστα ασθενών του Ερρίκος Ντυνάν» και με λίστα ρουσφετιών «με ποιος συστήνει ποιον», που ζητήθηκε και δόθηκε στην επιτροπή για να διευκολυνθεί το έργο της.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη η λίστα ασθενών επιστράφηκε καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θέματα που άπτονται υγείας».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τρίτης εξέτασης του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, καταγγέλθηκε ότι το μέλος της Επιτροπής, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε αναρτήσει στο προσωπικό του twitter «λίστες πολιτικών» που πρότειναν συγκεκριμένα πρόσωπα για διορισμούς.

Αυτό προκάλεσε τη διαμαρτυρία άλλων μελών, λέγοντας ότι αφενός πλήττεται το κύρος της επιτροπής και αφετέρου ότι δεν υπάρχει από όλα τα μέλη σεβασμός στην απόφαση του κ. Μπαλωμενάκη να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η λίστα, καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Νικολόπουλος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «ανέβασε στον προσωπικό του twitter φωτογραφίες με ονόματα πολιτικών γιατί σε τρεις περιπτώσεις είχε και το δικό του όνομα», κάτι το οποίο αμφισβητεί, και ζήτησε από τον κ. Μαρτίνη να επιβεβαιώσει αν είναι ή όχι «πραγματική η εν λόγω λίστα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μαρτίνη καθώς όπως είπε δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένα έγγραφο που δεν φέρει την υπογραφή του. «Χαρτί το οποίο δεν έχω ζητήσει και λάβει και δεν το ξέρω δεν μπορώ να απαντήσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» στην τρίτη, κατά σειρά, εξέτασή του στην επιτροπή της Βουλή, απαντώντας στον τότε υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που όπως είπε τον αποκάλεσαν «ψεύτη», ανέφερε ότι «είναι τιμή για τον ίδιον να τον βρίζει» ο κ. Γεωργιάδης, ενώ όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό σχολίασε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, αν το είπε, τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες».

Υπενθύμισε ότι το 2009 ως υπουργός τότε Πολιτισμού ο κ. Σαμαράς τον είχε προτείνει για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Special Olympics γεγονός που δείχνει ότι «με εμπιστευόταν» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Στο ερώτημα «αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν», ο κ. Μαρτίνης απάντησε χαρακτηριστικά: «Επειδή θεωρώ τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι οι μόνοι πρώην υπουργοί Υγείας που δεν του είχαν ζητήσει «ρουσφέτια» ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε την επιτροπή ότι ζητήθηκε, όπως είχε προτείνει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Μαρτίνης, από την γραμματέα του το ημερολόγιο με τα ονόματα ασθενών που έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης, ωστόσο η κ. Δαγκωνάκη ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει τέτοιο ημερολόγιο.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Ανδρέας Μαρτίνης ερωτηθείς από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ποια ονόματα έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης στα νοσήλια από τον χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ κ.λπ. δήλωσε ότι είναι γραμμένη η αλληλογραφία που είχε στο βιβλίο της γραμματέας του.

Η κ. Καββαδία επανέλαβε το ερώτημα στον κ. Μαρτίνη ο οποίος και αυτή τη φορά δεν απάντησε λέγοντας ότι «είναι προσωπικά δεδομένα».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γκιόλα για τους «διορισμούς και τις μετατάξεις που γίνονταν ερήμην του» όπως είχε πει σε προηγούμενη κατάθεση και ο κ. Μαρτίνης ανέφερε και πάλι ότι αυτά γίνονταν επί υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου. Ερωτηθείς για ονόματα ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι «είναι όλα γραμμένα στα φύλλα της κυβερνήσεως» και υποστήριξε ότι τότε διαμαρτυρήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Βλάχος, ωστόσο, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους νόμους που επέτρεπαν τις μετατάξεις από το Ερρίκος Ντυνάν στο υπουργείο Υγείας.

Σε ερώτηση του κ. Βλάχου αν υπήρχαν υψηλές αμοιβές προσωπικού και γιατρών στο «Ντυνάν» ο κ. Μαρτίνης απάντησε ότι «υπήρχαν μισθοί που ήταν ανάλογοι του ανταγωνισμού που υπήρχε».

Τέλος ο κ. Βλάχος ρώτησε επίσης τον κ. Μαρτίνη γιατί προτίμησε να συνεργαστεί με τον κ. Βγενόπουλο παίρνοντας δάνεια από τη Marfin και ο ίδιος απήντησε ότι «υπήρχαν επαχθείς όροι αλλά πολύ δελεαστικό επιτόκιο»

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!