Δήμος Ωραιοκάστρου: «Τρικυμία εν κρανίω» για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης- Τον διαψεύδει ο πρόεδρος και δ.σ. της ΕΥΑΘ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                            
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Τρικυμία εν κρανίω» για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης- Τον διαψεύδει ο πρόεδρος και δ.σ. της ΕΥΑΘ

Σε καμία περίπτωση το δελτίο τύπου της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Δύναμη Δημιουργίας» δεν αναφέρει… καθαρές και ξάστερες κουβέντες. Στο εν λόγω δελτίο τύπου αναφορικά με τη συνάντηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΑΘ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η άγνοια του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και επί πολλά χρόνια αντιδημάρχου θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και δη του δήμου Ωραιοκάστρου.
Το μόνο σίγουρο από όλα όσα αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος είναι ότι όχι μόνο αγνοεί θέματα που έχουν επανειλημμένα συζητηθεί εντός του δημοτικού συμβουλίου αλλά συγχέει πράγματα και καταστάσεις. Έφτασε στο σημείο να συγχέει το έργο της ΕΥΑΘ για το Ωραιόκαστρο με το έργο της διοίκησης του δήμου για το νερό της Μυγδονίας.
Τον ενημερώνουμε λοιπόν εκ νέου, όπως έχουμε κάνει πολλάκις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ότι το έργο της Μυγδονίας είναι αυτοτελές.
Τον ενημερώνουμε ότι η μελέτη για το νερό της Μυγδονίας που εκπονείται από τον δήμο Ωραιοκάστρου βαίνει καλώς και στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται η υποβολή του φακέλου και η ένταξή της μετά τη σχετική πρόσκληση της ΠΚΜ (μέσω ΠΕΠ).
Τον ενημερώνουμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα της ΕΥΑΘ, ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι η μελέτη που γίνεται από την εταιρεία για την αναβάθμιση του δικτύου και τη βελτίωση ποιότητας και ποσότητας του νερού στην πόλη του Ωραιοκάστρου εντάσσεται στο master plan της εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια να υλοποιηθεί.    
Τον ενημερώνουμε ότι από την ΕΥΑΘ θα δοθούν 3.500 κυβικά νερού στον δήμο εκ των οποίων τα 2.000 κυβικά νερού αφορούν στην πόλη του Ωραιοκάστρου και τα 1.500 κυβικά νερού την περιοχή της Μυγδονίας. Να σημειωθεί ότι τα 1.500 κυβικά νερού θα μεταφερθούν στην περιοχή της Μυγδονίας μέσω του έργου πυροσπροστασίας που υλοποίησε ο δήμος για την αξιοποίηση πέντε γεωτρήσεων και της δεξαμενής του Ωραιοκάστρου.
Τον ενημερώνουμε ότι ο δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των εργασιών της ΕΥΑΘ, καθώς αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.
Τον ενημερώνουμε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος παρουσίας του προέδρου και διευθύντοντα συμβούλου της ΕΥΑΘ στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για το έργο του νερού της Μυγδονίας γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ μπορεί να μιλήσει αποκλειστικά και μόνο για το έργο της εταιρείας αναφορικά με την πόλη του Ωραιοκάστρου.
Τον ενημερώνουμε ότι αναφορικά με τα ανταποδοτικά οφέλη που αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου για κατασκευή παιδικών χαρών και πάρκινγκ (με δαπάνη της ΕΥΑΘ), που αφορά τις προοπτικές αξιοποίησης των χώρων που ζητά για να στήσει τις δεξαμενές, η διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει ήδη δεσμευτεί στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση ότι τα ανταποδοτικά οφέλη θα αφορούν την πολύπαθη βιομηχανική περιοχή της Νεοχωρούδας. Άλλωστε η κατασκευή των παιδικών χαρών έχει δρομολογηθεί από πλευράς διοίκησης και έχουν ήδη κατασκευαστεί οι πρώτες.

Μετά από όλη αυτή την απλή, καθαρή και… ξάστερη ενημέρωση ελπίζουμε να καταστεί σαφές στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης το τι συμβαίνει στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Καλό είναι λοιπόν κε Παπακωνσταντίνου να μιλάτε με καθαρές και ξεκάθαρες κουβέντες αλλά και… αποδείξεις για να μπορείτε να κοιτάτε στα μάτια τους συνδημότες μας.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!