Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Λεμέρ στο Μαξίμου

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Η συνάντηση θα γίνει στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη», δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή», για τη συνάντηση που γίνεται λίγο πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και που θεωρείται σημαντική καθώς καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή.

 

Η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν θέλει να επισπεύσει τις εξελίξεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.

 

Ο Λεμέρ έχει πραγματοποιήσει προηγουμένως συναντήσεις με Σόιμπλε και Λαγκάρντ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική πρόταση θέλει τη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!