Εκατοντάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο βόρειο Λονδίνο μετά τη φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Περισσότερα από 800 διαμερίσματα θα εκκενωθούν σε πολυκατοικίες στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια της εξωτερικής επένδυσης των κτιρίων, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς του Πύργου Γκρένφελ.

 

Όπως μεταδίδει το BBC, το συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι σε πέντε πολυκατοικίες, στο συγκρότημα Chalcots, θα μετακινηθούν για «επείγοντα έργα πυρασφάλειας». Οι εργασίες υπολογίζεται πως θα διαρκέσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

 

Τα κτίρια έχουν παρόμοια εξωτερική επένδυση με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ. Στην πυρκαγιά στο Γκρένφελ εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους 79 άτομα.

 

Το συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την εξωτερική θερμική επένδυση από πέντε πύργους στο συγκρότημα. Ακόμα, ανέφερε ότι θα πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες πυρασφάλειας και συχνούς ελέγχους, προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους.

 

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη. Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας υπογράμμιζε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνιζε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με το τραγικό συμβάν.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!