Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Σαουδική Αραβία να χαλαρώσει τον αποκλεισμό προς το Κατάρ

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα πρέπει να χαλαρώσουν τον αποκλεισμό τους από το Κατάρ δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το BBC ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,  Ρεξ Τίλερσον.

«Προσμένουμε ότι αυτές οι χώρες θα λάβουν αμέσως μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και θα καταβάλουν προσπάθειες με καλή πίστη ώστε να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός υπουργός «ο αποκλεισμός είχε ανθρωπιστικές συνέπειες».

Παράλληλα, συγχαίροντας τον εμίρη του Κατάρ για την προσπάθειά του να περιορίσει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών ομάδων ο Τίλερσον δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Σημειώνεται πως από την πλευρά τους οι Κατάριοι αρνούνται τις κατηγορίες ότι υποστηρίζουν ισλαμιστές την ώρα που τα αεροσκάφη του Κατάρ απαγορεύονται να χρησιμοποιούν κάποιο από τον εναέριο χώρο των γειτόνων τους.

Το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μάλιστα έχουν δώσει στους υπηκόους του Κατάρ χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδες για να φύγουν και απαγόρευσαν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν εκεί.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!