Συγκέντρωση κατοίκων του Μενιδίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι του Μενιδίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο Δήμαρχος Αχαρνών καλεί τους δημότες και κατοίκους των Αχαρνών σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017. Η προ-συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον προαύλιο χώρο στο Δημαρχείο Αχαρνών και στις  18:30 θα γίνει αναχώρηση με μισθωμένα πούλμαν για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Το απόγευμα της Δευτέρας από επεισόδια σημαδεύτηκε ένα ακόμη συλλαλητήριο των κατοίκων στο οποίο κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος!». Μια ομάδα περίπου 200 ατόμων στον σταθμό του ΟΣΕ αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Καράβου και επιχείρησε να περάσει προς τον οικισμό που διαμένουν Ρομά, ωστόσο εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο χώρος να μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Το σκηνικό έντασης λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην οδό Λιοσίων όπου τα άτομα αυτά έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Επίσης την Δευτέρα ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για την κατάσταση στο Μενίδι. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό «έχουμε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφέροντας και τον Δήμο Αχαρνών ως παράδειγμα ενός Δήμου που υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και σίγουρα δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος επεσήμανε «δυστυχώς, σήμερα, με αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές να ξεχειλίζει - θα λέγαμε - το ποτήρι της οργής των συμπολιτών μου, με το να χάνεται η ζωή ενός αθώου μαθητού, στον αύλιο χώρο του σχολείου. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει, όχι μόνο απλά την κοινωνία των Αχαρνών, αλλά νομίζω το πανελλήνιο. Και ίσως το γεγονός έχει μαθευτεί και έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας έχει γεμίσει με θλίψη, αλλά παράλληλα έχει εξαγριώσει τους συμπολίτες μου. Θα έλεγα ότι είναι ένα καζάνι που βράζει. Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί. Σήμερα, πως θα μπορούσε κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο σχολείο, όταν το διπλανό παιδάκι έχασε, όπως έχασε, τη ζωή του. Κάτω από αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει φοβερό θέμα ανασφάλειας. Και αυτή τη στιγμή, ζητούμε τη δική σας βοήθεια και των συνεργατών σας, ζητούμε τη στήριξή σας, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή των Αχαρνών. Μια περιοχή στην οποία οι περισσότεροι από τους κατοίκους της, σήμερα, αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο και έντονο τρόπο - θα έλεγα - τα ζητήματα της ανέχειας».

Eπίσης «Το Ποτάμι» σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι, ανέδειξε με τραγικό τρόπο μια πραγματικότητα: ότι στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν περιοχές, γειτονιές, πλατείες, που την εξουσία ασκούν διάφορες μαφίες. Η πολιτεία παρακολουθεί απαθής και οι τοπικές αρχές αδυνατούν βέβαια να παρέμβουν. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Στο Μενίδι, στην Αθήνα, παντού. Ο κ.Τόσκας πρέπει να αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες του. Είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι τροχονόμος συνιστωσών, συντεχνιών και συμφερόντων».


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!