Συναγερμός στο Μόναχο: Αστυνομικός δέχτηκε πυρά στο κεφάλι σε σταθμό μετρό

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μονάχου, Michael Riehlein, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου επιβατών στον σταθμό Unterfoehring. Ο σταθμός εκκενώθηκε και η περιοχή αποκλείστηκε.

Στη διάρκεια του ελέγχου ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε ένας συρμός. Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο μιας αστυνομικού, την οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε «σοβαρά» στο κεφάλι.

Η γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της. Από τα πυρά τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο άνθρωποι, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο δράστης, ο οποίος είναι επίσης τραυματισμένος, συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία του Μονάχου δεν είχε «πολιτικά ή θρησκευτικά» κίνητρα.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε μόνος για προσωπικούς λόγους, δεν υπήρχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο» εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας του Μονάχου. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter. Η κυκλοφορία των συρμών διακόπηκε προσωρινά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον σταθμό.

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας:

Suburban train station #Unterföhring – Several persons wounded by gunshots. Police woman seriously wounded. One person has been arrested.

Situation on the spot secured by police forces. The area around the suburban train station #Unterföhring is being cordoned off.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Sven Hoppe/dpa via AP)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!