Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας στο Μενίδι

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο σπίτι στοχοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί και η επίθεση.

Τους νεαρούς ταραξίες απομάκρυναν άλλοι κάτοικοι και διοργανωτές της πορείας διαμαρτυρίας και δεν έγινε επέμβαση της Αστυνομίας. Την φωτιά έσβησαν με ίδια μέσα κάτοικοι αν και προληπτικά κλήθηκε ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Τώρα πια επικρατεί ηρεμία και οι περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές κάτοικοι, επιστρέφουν μέσω της οδού Λιοσίων πίσω στο κέντρο του Μενιδίου.

Το πρωί συγγενείς, φίλοι και πλήθος κατοίκων του Μενιδίου, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είπαν το τελευταίο αντίο στον μικρό Μάριο.

Σε κλίμα οδύνης ακολούθησε η κηδεία του αδικοχαμένου μαθητή, ενώ στη συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής μετέβησαν στο 6 Δημοτικό Σχολείο για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα γίνεται αστυνομική επιχείρηση σε ακόμα πιο διευρυμένο μέτωπο στον καταυλισμό Ρομά της Αυλίζας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό από τον ιατροδικαστή κ. Ν. Καλογριά πως ο 11χρονος μαθητής έχασε την ζωή του τελικά από σφαίρα όπλου που καρφώθηκε κάθετα στον θόλο του κρανίου από το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας εκτεταμένες και θανατηφόρες βλάβες στον εγκέφαλο, έως και αργά τη νύχτα που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7,62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Οι πρώτες 5 κατ’ οίκον έρευνες επικεντρώθηκαν στην αρχή τα πλέον κοντινά σπίτια με το 6ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων και ειδικά σε ένα σπίτι για το οποίο υπήρχαν αναφορές ότι γινόταν γλέντι τη νύχτα εξαιτίας μίας ευνοϊκής δικαστικής απόφασης για μία Ρομά και πως εκεί έπεσαν μπαλωθιές τη μοιραία νύχτα. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι ήταν βεβαίως άφαντοι, ενώ τα μέλη της οικογένειας που προσήχθησαν προς εξέταση αρνήθηκαν ότι έπεσαν πυροβολισμοί παρά μόνο είχαν μουσική, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με μαρτυρία του και ένας κάτοικος της περιοχής, όχι Ρομά, ο οποίος επειδή τον ενοχλούσε η μουσική πέρασε με τα πόδια από το σημείο δύο φορές και τσέκαρε.

Στις αυλές ανάμεσα στα σπίτια στο σημείο αυτό βρέθηκαν κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που εξετάζονται όπως όλα τα κατασχεθέντα πυρομαχικά μήπως τυχόν προκύψει βαλλιστική ταυτοποίηση με την βολίδα που στέρησε την ζωή από τον μικρό Μάριο. Στην περίπτωση του επίμαχου σπιτιού ήταν κάλυκες από κυνηγετικό, αρκετά παλιοί και λοξώς απέναντι σε ένα οικόπεδο βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Σε μεγαλύτερη απόσταση εντοπίστηκε άλλο σπίτι που επίσης γινόταν γλέντι και ο Ρομά που εξετάστηκε ομολόγησε ότι έριξε μπαλωθιές με κυνηγετικό όπλο. Ο συγκεκριμένος άντρας συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για τον νόμο περί όπλων, όπως σε βάρος άλλων δύο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν φυσίγγια, ωστόσο όπλο δεν βρέθηκε πουθενά.

Σε αυτό το σημείο εάν δεν προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο, ειδικά από την βαλλιστική, οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν πάρει τις απαντήσεις τους για τα πρώτα τουλάχιστον σπίτια.

Ποια είναι η ακτίνα ερευνών που προκύπτει βαλλιστικά-Οδηγός η περίπτωση του Κορυδαλλού.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού των δύο γυναικών σε καφετέριες στον Κορυδαλλό, η ακτίνα των ερευνών για την 9αρα σφαίρα έφτασε έως και τα 1.700 μέτρα και κατέληξε στην Αγία Βαρβάρα και ίσως σύντομα να υπάρξουν και εξελίξεις γύρω από αυτή την περίπτωση. Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα η βολή μπορεί να έγινε από οπουδήποτε σε ακτίνα π.χ. 1.700 μέτρων, από Βορρά, Νότο, Δύση ή Ανατολή για αυτό και οι έρευνες ενδεχομένως να στραφούν και εκτός καταυλισμού, αφού άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει την καμπύλη που ακολούθησε και προήλθε η σφαίρα.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Βαρελά στο Μενίδι, το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του, και σωριάστηκε στην αυλή. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι, όπως και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, όπου μεταφέρθηκε και λίγο αργότερα εξέπνευσε, ενώ η τραγική αλήθεια φανερώθηκε το πρωί της Παρασκευής πια κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!