Πρόβατο γέννησε μισό άνθρωπο μισό... τέρας. Σοκάρουν οι εικόνες

Προληπτικοί χωρικοί στη Νότια Αφρική ζουν... στο φόβο από τότε που ένα πρόβατο γέννησε ένα "πλάσμα", το οποίο οι πρεσβύτεροι του χωριού χαρακτηρίζουν "μισό άνθρωπο μισό τέρας που έστειλε ο Διάβολος".

Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι το εξαιρετικά παραμορφωμένο αρνί που γεννήθηκε από πρόβατο στο Lady Frere αυτή την εβδομάδα, που εκ πρώτης όψεως έχει μορφή που θυμίζει άνθρωπο, δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα παραμορφωμένο θνησιγενές αρνί με πατέρα πρόβατο, που στη συνέχεια μολύνθηκε από πυρετό της ρηξιγενούς κοιλάδας σε πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λουμπαμπάλο Μρέμπι, διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιοχής, σύμφωνα με το African News Agency.Οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσαν πως η φωτογραφία ενός παραμορφωμένου αρνιού που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι hoax, αλλά ένα αρνί που πραγματικά γεννήθηκε στην περιοχή του Lady Frere, στη Νότια Αφρική – διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για υβρίδιο ανθρώπου- προβάτου, όπως είπαν πολλοί.

Πολλοί από τους 4.000 κατοίκους και αγρότες του Lady Frere, στα ανατολικά της Νοτίου Αφρικής, είναι πεπεισμένοι πως ένας συνδυασμός μαγείας και... αρρωστημένης ανθρώπινης σκέψης (δηλαδή σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπου με ζώο) ήταν η αφορμή για την γέννηση αυτού του πλάσματος.

Και παρά το γεγονός πως δόθηκε επιστημονική εξήγηση, ο πανικός στην περιοχή ήταν τόσο έκδηλος που οι Αρχές έστειλαν έναν ειδικό για να εξετάσει το πλάσμα, καθώς οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με αστραπιαίους ρυθμούς.

Ο επικεφαλής των κτηνιατρικών υπηρεσιών, Dr. Lubabalo Mrwebi, παραδέχθηκε πως με την πρώτη ματιά, το πρόβατο που γεννήθηκε νεκρό, είχε ομοιότητες με ανθρώπινο πλάσμα, ωστόσο δεν είχε ανθρώπινα μέλη.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι προϊόν απάτης, ωστόσο το εξαιρετικά παραμορφωμένο αρνί που γεννήθηκε από ένα πρόβατο στην πόλη Lady Frere αυτή την εβδομάδα, έχει όντως ανθρώπινη μορφή. Δεν είναι πάντως άνθρωπος αλλά ένα νεογέννητο αρνί που μολύνθηκε από μια ασθένεια στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης", τόνισε συγκεκριμένα.

Ακόμη ο ίδιος συμπλήρωσε πως με βάση τους υπολογισμούς, η εγκυμοσύνη συνέπεσε με μια μακρά περίοδο βροχοπτώσεων στην περιοχή, κατά την διάρκεια της οποίας ίσως το πρόβατο "δέχθηκε επίθεση" από κουνούπια και σκνίπες που "κουβαλούσαβνν" διάφορους ιούς.

"Είναι λογικό να υποθέσουμε πως το πρόβατο μολύνθηκε από τον ιό RVF. Ο ιός αυτός μεταδίδεται από τη μήτρα του προβάτου στο έμβρυο και μετά τη μόλυνση προέκυψαν οι δυσμορφίες" ανέφερε ο ίδιος γιατρός.

Παρά το ότι δόθηκε επιστημονική εξήγηση, οι χωρικοί δεν... λένε να ησυχάσουν, με έναν από αυτούς να λέει: "Όταν οι πρεσβύτεροι του χωριού το είδαν, είπαν ότι στάλθηκε από τον Διάβολο και πως προέκυψε επειδή ένας άνθρωπος ζευγάρωσε με ένα πρόβατο. Πολλοί από αυτούς φοβούνται και δεν θα είναι χαρούμενοι μέχρι να το κάψουν"

 

«Δεν είναι σπάνιο για εγκυμονούντα ζώα να μολύνονται από ιούς νωρίς στην εγκυμοσύνη. Μολύνσεις από ιούς στα πρώιμα στάδια μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο και να οδηγήσουν στην εμφάνιση παραμορφώσεων. Το πιθανότερο είναι να συνέβη αυτό στο πρόβατο του Lady Frere. Ζητούμε από την τοπική κοινότητα να μην πανικοβάλλεται για το παραμορφωμένο αυτό αρνί. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν προέκυψε από την ένωση ωαρίου προβάτου και ανθρώπινου σπέρματος».

Ο Μρέμπι είπε πως η περίοδος κύησης για ένα πρόβατο είναι πέντε μήνες, και αυτό σήμαινε πως η σύλληψη είχε γίνει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016 ή στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017. Στην περίοδο εκείνη είχαν παρατηρηθεί έντονες βροχοπτώσεις- συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση κουνουπιών και σκνιπών, που είναι γνωστοί φορείς ιών οι οποίοι μπορούν να προκαλούν ασθένειες όπως ο πυρετός της ρηξιγενούς κοιλάδας (RVF). «Είναι λογικό να υποθέσουμε, οπότε, ότι το πρόβατο έχει 28 ζεύγη χρωμοσωμάτων, το κατσίκι έχει 30 και οι άνθρωποι έχουν 23. Αυτά τα δεδομένα έχουν σημασία για την κατάρριψη του μύθου πως μια ένωση πρόβειου ωαρίου και ανθρώπινου σπέρματος μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη μιας βιώσιμης μορφής ζωής. Το παραμορφωμένο αρνί επιδεικνύει σημάδια που συνάδουν με πρώιμη ανάπτυξη εμβρύου που πήγε στραβά λόγω μόλυνσης από ιό».

 

 


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!