Ο Σόιμπλε παίζει με τα νεύρα μας

Αυτά όμως τα “ευγενικά” έστω και για τα μάτια του κόσμου, ισχύουν για τις ΗΠΑ και μόνο. Με την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί ότι πρέπει να είναι ευγενικοί, ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνησή του. Εξ ου και η πολλαπλή ειρωνεία των τελευταίων δηλώσεών του: Με στόχο και τον Τσακαλώτο και τον Τσίπρα και όλους εμάς που ανεχόμαστε τις κατά καιρούς παραστάσεις του.

“Σκληρός διαπραγματευτής” λοιπόν και “εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών” ο Ευκλείδης, επειδή από πέρυσι που έθεσε ως “κόκκινη γραμμή” τη διατήρηση του αφορολόγητου στις 9.000 ευρώ μάς πήρε και μάς σήκωσε όλους: Και αυτόν και τους συνδιαπραγματευτές του και την χώρα ολόκληρη.

Και πολιτικός που δεν εμπιστεύεται κανέναν εκτός από την... Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συνεχώς ζητάει την συνδρομή της αλλά εκείνη συνεχώς επίσης τον παραπέμπει στα Eurogroup και τον Σόιμπλε.

Τελικά δηλαδή η σομπλεϊκή ειρωνεία αγγίζει ακόμα και την Μέρκελ: Όχι μόνο δεν ακούει τον Τσίπρα (σημαινόμενο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με στόχο τον Έλληνα πρωθυπουργό) και δεν ικανοποιεί τα αιτήματά του (δεύτερο σημαινόμενο κατά Τσίπρα με στόχο τα άμεσα εκλογικά οφέλη στη Γερμανία) αλλά τον “γειώνει” δεόντως αφήνοντάς τον -και μαζί τη χώρα- στα χέρια του Σόιμπλε.

Οπότε πλέον τα σημαίνοντα γίνονται προφανή και για τους αδαείς και οι στόχοι του εμφανείς:

Οι τύχες της Ελλάδας αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης είναι υπόθεση των υπουργών Οικονομικών, δηλαδή δική του.

Οι κατευθύνσεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της επιτροπείας δεν τροποποιούνται, δεν επαναδιαπραγματεύονται και δεν χαλαρώνουν, μένουν όπως ακριβώς τις χάραξε σε συνεργασία με την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, πριν από επτά χρόνια, όταν μας έχωσαν στα μνημόνια.

Και η αισιοδοξία του για λύση στο Eurogroup της Πέμπτης 15ης Ιουνίου δεν είναι παρά μια ακόμη αποτύπωση της διαχρονικής αδιαλλαξίας του! Γιατί δηλώνοντας αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας εννοεί ότι αισιοδοξεί για την επιβολή των απόψεών του ακόμα μια φορά χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση και δίχως μια συμβολική έστω παραχώρηση στον αντίπαλο.

Αλλά με αυτή του τη στάση, ξεπερνά άλλη μια φορά τα (ήδη παρατεντωμένα) όριά μας.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!