Για μια θέση στον Ήλιο του Δημοσίου

Παρουσιάζοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016 ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε ότι την περασμένη χρονιά έγιναν μέσω ΑΣΕΠ 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 12.000 εποχικού προσωπικού. Δήλωσε, όμως, ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον τεράστιο αριθμό των πολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. «Ενώ στο παρελθόν η αναλογία ήταν ένα προς τέσσερα ή ένα προς πέντε για μια θέση. Τώρα είχαμε φαινόμενα να έρχονται είκοσι ή τριάντα υποψήφιοι για μια θέση» τόνισε ο κ. Καραβοκύρης. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό για το υπουργείο Δικαιοσύνης προσήλθαν 404 υποψήφιοι για μια θέση.

Ο κ. Καραβοκύρης αποκάλυψε μάλιστα ότι πλέον οι υποψήφιοι δεν κάνουν αιτήσεις μόνο στον τόπο της κατοικίας τους ή έστω σε έναν κοντινό νομό αλλά σε όλη την Ελλάδα. «Παλαιότερα οι υποψήφιοι δηλώναν ενδιαφέρον για την περιοχή τους ή σε όμορο νομό. Τώρα οι περισσότεροι δηλώνουν 40 ή 50 προτιμήσεις σε όλη την Ελλάδα για να βρουν μια θέση» αποκάλυψε.

Ο κ. Καραβοκύρης παραδέχτηκε μάλιστα ότι η πρωτοφανής εκδήλωση ενδιαφέροντος δοκιμάζει τις αντοχές του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ. «Λόγω της υπερφόρτωσης το σύστημα έπεφτε με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα και αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση» είπε και έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα σε ένα σύστημα που είχε σχεδιαστεί για τις ανάγκες του 2010.

Τις αποκαλύψεις του κ. Καραβοκύρη σχολίασε και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντας «συγκλονιστικό» το ενδιαφέρον. «Προκειμένου να βρουν μια δουλειά οι άνθρωποι δεν κοιτάνε ούτε τον τόπο, ούτε τα έξοδα. Η δουλειά πλέον είναι λόγος ύπαρξης όχι μόνο επιβίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!