Επίθεση στα Ηλύσια Πεδία: Ο δράστης συμμετείχε στο 'ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα'

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νωρίτερα το απόγευμα με το όχημα που οδηγούσε, και στο οποίο μετέφερε γκαζάκια και όπλα, πάνω σε βαν της αστυνομίας, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα  πως ο άνδρας που εμβόλισε το φορτηγάκι της αστυνομίας παρακολουθούνταν από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας και διέθετε φάκελο "S". Το αρχείο "S" που αναφέρεται στον "κίνδυνο κατά της ασφάλειας του κράτους" είναι μια από τις κατηγοριοποιήσεις που χρησιμοποιούν οι γαλλικές αρχές εδώ και 40 χρόνια για τους ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι για μια σειρά από δραστηριότητες από το γαλλικό κράτος. Σε αυτή περιλαμβάνονταν ανήλικοι υπό εξαφάνιση, δραπέτες φυλακών, μέλη συμμοριών, άτομα στα οποία είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και αναρχικοί, οικολόγοι και άλλοι που δραστηριοποιούνται στον ακτιβισμό ή συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική.

Ο δράστης, που πέθανε, δεν ήταν γνωστός στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Matthieu Alexandre


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!