Εκτός ελέγχου η διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Βίος αβίωτος για φοιτητές και καθηγητές η παραμονή στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στα κυλικεία των σχολών, χρήστες ουσιών παντού, θάνατοι από υπερβολική δόση, μαχαιρώματα μεταξύ χρηστών, παρενόχληση φοιτητών από εμπόρους, επιθέσεις στο προσωπικό, κλοπές, βία. Η παραβατικότητα δεν έχει όρια στο campus του ιδρύματος, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή.

Τα όποια μέτρα ελήφθησαν δεν έχουν αποτέλεσμα, το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία βάση, 471 φοιτητές, κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής όπου εστιάζεται το πρόβλημα, χωρίς να φοβούνται, επωνύμως απευθύνουν επιστολή- κραυγή στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο - Βασίλειο Κατσάμπαλο και στον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, οι οποίοι ενημέρωσαν τους τοπικούς παράγοντες (δήμο, περιφέρεια, ΕΛ.ΑΣ).

Στην προσπάθεια η επιστολή να ερμηνευθεί ως προσπάθεια κατά του ασύλου, ο κ. Μήτκας απαντά: "Η αίσθηση ότι στο πανεπιστήμιο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πρέπει να πάψει".

Καθημερινή


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!