Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την κρίση η χθεσινή απόφαση του Eurogroup

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να κάνει μια πρώτη ενημέρωση στον Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup.

Οι δύο άνδρες είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες, οι οποίες λίγο μετά αποδεσμεύθηκαν, έτσι ώστε η συζήτησή τους να γίνει πιο ενδελεχής και εκτενέστερη.

Αλέξης Τσίπρας: «Θα σας ενημερώσω για τις χθεσινές αποφάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εγινε καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση. Είναι ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές. Σε ό,τι αφορά στον ελληνικό λαό που έχει υποστεί θυσίες, δόθηκε δέσμευση για το τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που θα μετατραπεί σε προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές και αυτό είναι κρίσιμο. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά και όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Έχουμε μπροστά μας τη Γενεύη και την κρίσιμη διάσκεψη για Κυπριακό».

Η αντιφώνηση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Τη χθεσινή απόφαση να την εκλάβουμε ως αφετηρία για οριστική έξοδο της χώρας από αυτή τη βαθιά κρίση με τόσες άδικες θυσίες. Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος. Θα είμαι συμπαραστάτης στο πλαίσιο του βασικού μου ρόλου. Οι λαοί αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα και οι ηγεσίες παίρνουν το μήνυμα και πρέπει να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή θεσμική ενοποίηση. Η Ευρωζώνη στηρίζεται στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί για την Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, και την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, αλλά και του υπουργικού συμβουλίου.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!