Βρετανία Exit Poll: Πρώτοι οι Συντηρητικοί χωρίς αυτοδυναμία - Ενισχυμένοι οι Εργατικοί

Πρωτιά των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι χωρίς αυτοδυναμία και ενισχυμένους τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν δείχνουν τα Exit Poll στη Βρετανία, αμέσως μετά το πέρας των εκλογών.

Η πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος δίνει 314 έδρες στους Συντηρητικούς, 266 στους Εργατικούς, 34 για το σκωτικό SNP, 14 για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και καμία έδρα για το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται 326 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζε Μάι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Βάσει της πρόβλεψης αυτής, από το ινστιτούτο NOP/Ipsos MORI, οι Συντηρητικοί χάνουν 17 έδρες σε σχέση με το 2015, οι Εργατικοί κερδίζουν 34 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι ενισχυμένοι κατά 6 έδρες και το SNP χάνει 22 έδρες.

Οι Πράσινοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν με μία έδρα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, βάσει αυτής της πρόβλεψης, Εργατικοί, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και SNP έχουν τον ίδιο αριθμό εδρών με τους Συντηρητικούς.

Ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Μένζις Κάμπελ, δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.

Η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται περί της 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, και το τελικό αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!