Κόμει: Κρατούσα σημειώσεις στις συναντήσεις με τον Τραμπ- Hξερα ότι θα μου χρειαστούν μια μέρα

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμει φοβόταν τα ψέματα που θα μπορούσε να πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τον ίδιο, γι΄ αυτό και αποφάσισε να κρατά σημειώσει κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεών τους.

Αυτό υποστήριξε ο ίδιος κατά την ακρόασή του στην Γερουσία. Εκανε λόγο για «ψέματα» του Λευκού Οίκου και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στο πρόσωπό του. Κατηγόρησε δε τον Αμερικανό πρόεδρο για κακοδιαχείριση της υπηρεσίας, γεγονός που ήταν και ο λόγος της απόλυσής του.

Ο Κόμεϊ αποκάλυψε πως κράτησε σημειώσεις για όλες ή τουλάχιστον σχεδόν όλες τις συναντήσεις και επικοινωνίες που είχε με τον κ. Τραμπ μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου καθώς γνώριζε, όπως είπε, ότι πως κάποτε ίσως χρειαζόταν να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το FBI.

Επεσήμανε δε, ότι κάτι τέτοιο δεν το έκανε με τις προηγούμενες διοικήσεις επί Ομπάμα και Τζορτζ Μπους τον νεότερο. Αν και απέφυγε να απαντήσει κατά πόσον η προτροπή του προέδρου Τραμπ να εγκαταλείψει την έρευνα πάνω στις επαφές του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τους Ρώσους αποτελεί παρακώλυση Δικαιοσύνης, ο πρώην διευθυντής του FBI, τόνισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν του ζήτησε να διακόψει την έρευνα πάνω στις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Για την τοποθέτησή του και την απάντηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την εξαίρεση Φλύν από τις έρευνες, ο Τζέιμς Κόμεϊ τόνισε πως η απάντηση «θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» είχε ως στόχο να κερδίσει χρόνο.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Associated Press, αμερικανικές πηγές κάνουν λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του Ντόναλντ Τραμπ σε όλα όσα αναφέρει στην εισαγωγική επιστολή του προς την Γερουσία ο πρώην επικεφαλής του FBI. 

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ποτέ δεν ζητήθηκε «αφοσίωση» από τον Τζέιμς Κόμεϊ και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε η εξαίρεση του Μάικ Φλύν από τις έρευνες για τις διαρροές προς την Ρωσία.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!