Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ τακτικό μέλος της CISAC εκπροσωπεί το ιταλικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ τακτικό μέλος της CISAC
εκπροσωπεί το ιταλικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα



8 Ιουνίου 2017


Ιστορική μέρα η σημερινή για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ, καθώς με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Εταιριών Συλλογικής Διαχείρισης CISAC, η οποία πραγματοποιείται φέτος στη Λισαβόνα, ο Οργανισμός μας αποτελεί πλέον τακτικό μέλος της. Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολουθεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Γλέζος.

Στην πορεία της, από το 2014 έως σήμερα, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ, ως δόκιμο μέλος, συμμορφώθηκε σταδιακά με όλους τους επαγγελματικούς κανόνες και τις δεσμευτικές αποφάσεις της CISAC, αναβαθμίζοντας το μηχανογραφικό της σύστημα, όσον αφορά την τεκμηρίωση και τη διανομή των μουσικών έργων και έχει πλέον συνδεθεί με το CIS-net της CISAC.

Επίσης, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ανταποκρίθηκε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στους οικονομικούς ελέγχους που απαιτήθηκαν από τη CISAC.

Επιπλέον, ο Οργανισμός εκπροσωπεί όλο το ιταλικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα, καθώς, πριν από λίγες μέρες, υπέγραψε σύμβαση αμοιβαιότητας με τον αντίστοιχο ιταλικό Οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων, τη SIAE.

Τέλος, στην ίδια Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε σήμερα η αποβολή της ΑΕΠΙ από τη CISAC για έναν χρόνο, καθώς δε συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. 

Η CISAC εκπροσωπεί 239 εταιρίες από 123 χώρες του κόσμου και, μέσω αυτών, 4 εκατ. δημιουργούς από πέντε είδη ρεπερτορίων: Μουσική, Θέατρο, Οπτικοακουστικά, Εικαστικές Τέχνες και Λογοτεχνία.

Από σήμερα ξεκινάει μια νέα διεθνής πορεία για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ, η οποία προσκαλεί όλους τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, εκδότες και κληρονόμους ρεπερτορίων να συσπειρωθούν κοντά της, προς όφελος της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και του πολιτισμού της χώρας.




____________________
       





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!