Η Microsoft επιβεβαίωσε τη διαρροή κώδικα των Windows 10

Μέρος του κώδικα των Windows 10, καθώς και αρκετά beta builds της πλατφόρμας, διέρρευσαν online την περασμένη εβδομάδα, καθώς αρχεία που σχετίζονται με το USB, την αποθήκευση και τους Wi-Fi drivers βρέθηκαν στο Beta Archive.

Ο λόγος για ένα site που, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, καταγράφει τις αλλαγές που έρχονται στις διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού και ζητά από τους χρήστες του να κάνουν δωρέες, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εκδόσεις του εν λόγω λογισμικού. Όπως φαίνεται, ο κώδικας που διέρρευσε βρίσκεται στον FTP του εν λόγω site και αποτελεί μέρους του Shared Source Kit της Microsoft.

Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε σε σελίδες του εξωτερικού πως η διαρροή ισχύει και σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, έχουν φτάσει στα χέρια hackers πάνω από 32ΤΒ δεδομένων! Η εν λόγω διαρροή εκτιμάται από κάποιους πως είναι μεγαλύτερη από αυτήν των Windows 2000 το 2004.

Μετά τον ντόρο που ξέσπασε, το Beta Archive διέγραψε τα σχετικά αρχεία που είχαν όγκο 1,2GB. Η διαρροή έρχεται λίγο μετά τη σύλληψη δύο ατόμων [22 και 25 ετών] που έγινε αφού απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο της Microsoft.

 

 

thestival


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!