Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστές εισφορές των εργαζομένων στα stage

Στρασβούργο, 14/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή:  Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστές εισφορές των εργαζομένων στα stage
Την καταβολή των δουλευμένων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα ευρωπαϊκά προγράμματα stage ζήτησε χθες 13/6/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η ΕΕ πρέπει επιτέλους να κοιτάξει την ορθή εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων και αναφέρομαι εν προκειμένω στα προγράμματα stage στην Ελλάδα όπου δούλεψαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι όμως δεν αμείφθηκαν με βάση την Οδηγία 1999/70 αλλά και την απόφαση   C-596/14 του Δικαστηρίου της ΕΕ.».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι απασχολούμενοι στα stage έπρεπε να έχουν λάβει αμοιβές σαν να είναι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου. Οι αμοιβές αυτές δεν τους έχουν καταβληθεί. Οφείλει η ΕΕ πλέον να φροντίσει να καταβληθεί η διαφορά αυτή των αμοιβών που οφείλονται σε αυτούς τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που δούλεψαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως επίσης οφείλει η ΕΕ να διασφαλίσει ότι θα καταβληθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Ιδίως τώρα που έχουμε και απόφαση του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Έκκληση λοιπόν. Επιτέλους να εφαρμόζονται ορθά οι αποφάσεις της ΕΕ σε όσους απασχολήθηκαν σε προγράμματα stage στην Ελλάδα».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!