Tόσκας: Επιπολαιότητα των αστυνομικών η εκδήλωση στην πλ. Εξαρχείων

Η Δυτική Αττική ήταν «ο βολικός χώρος, όπου θάβονταν τα προβλήματα ή θάβονταν και οι άνθρωποι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε χτες το βράδυ στον ραδιοσταθμό Real FM. Καταλόγισε προεκλογικές σκοπιμότητες, από το 1990 και μετά, που μετέφεραν χρήστες ναρκωτικών και άλλα προβλήματα από το κέντρο της Αθήνας και απο περιοχή σε περιοχή.

 

Ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τοποθετήθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, με αφορμή κυρίως τον τραγικό θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου στο Μενίδι.

 

Για το έθιμο με τις «μπαλωθιές» στην Κρήτη, προανήγγειλε συλλήψεις, χαρακτήρισε επιπολαιότητα την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να κάνει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για μικροπολιτική που προκάλεσε έκρηξη στα προβλήματα, ζητάει αυστηροποίηση των νόμων και εντοπίζει την έξαρση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Αλβανία.

 

 «Πρέπει να αφήσουμε τις διάφορες θεωρίες περί εθίμων και να αρχίσουμε -και θα αρχίσουμε- να συλλαμβάνουμε. Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» είπε για τους άσκοπους πυροβολισμούς. Ειδικά για την Δυτική Αττική, επέκρινε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο κ Τόσκας, «το 2014 έπαιρνε με αστυνομικές κλούβες τους ναρκομανείς από την Αθήνα, τους μετέφερε πάνω, τους εγκατέλειπε και τους απαγόρευε την πρόσβαση προς τα εδώ και δημιουργήθηκε έτσι το τεράστιο πρόβλημα».

 

'Ασκησε κριτική σε όλες τις κυβερνήσεις, λέγοντας ότι από το 1990 και μετά, που οι χρήστες ναρκωτικών «διώχνονταν από τη μια περιοχή έντεχνα για να ησυχάσει (η περιοχή), γιατί έτσι βόλευε προεκλογικά τοπικούς άρχοντες, πολιτικούς παράγοντες κ.τ.λ. και να πάνε σε άλλη», για να προσθέσει: «θυμάστε τι έχει γίνει διαχρονικά με τα λεφτά που δίνονταν προκειμένου κάποιος να ψηφίσει συγκεκριμένα κόμματα και όλα αυτά τα απαράδεκτα πράγματα».

 

Για τα ναρκωτικά τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα λέγεται Αλβανία. Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουμε πιάσει κοντά 10 τόνους κάνναβη που προερχόταν από τα αλβανικά σύνορα. Είναι η κατάσταση απαράδεκτη για κυρίαρχη χώρα, για χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή να έχει τέτοια μεγάλη καλλιέργεια ναρκωτικών».

 

Για το νομικό καθεστώς, που σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου αφήνονται ελεύθεροι συλληφθέντες για εγκληματική δράση, ανέφερε πως «ίσως πρέπει να επανεξεταστούν κάποια πράγματα, γιατί κάθε μέρα ένας μεγάλος αριθμός ναρκομανών κυκλοφορεί στην περιοχή σε αναζήτηση δόσης» και έκανε λόγο για αυστηροποίηση σε κάποιες διατάξεις που αφορούν στα όπλα και στα ναρκωτικά.

 

Για τα μέτρα στο Μενίδι, που ανακοίνωσε χτες στην αντιπροσωπεία του δήμου Αχαρνών, επανέλαβε ότι αρχίζουν άμεσα, με τη δημιουργία ειδικού τμήματος επιχειρήσεων στην περιοχή, μόνιμη παρουσία ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Τροχαίας και μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τον Σεπτέμβριο, από το Αιγάλεω στη Φυλή.

 

Για σχέση των μηχανισμών του κράτους και της αστυνομίας, ειδικότερα με την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά «και όχι γενικευμένες καταστάσεις». 

 

«Σήμερα (χτες) πιάσαμε δύο τόνους ναρκωτικά σε Αττική και Κορινθία και στο εμπόριο αυτό εμπλέκονταν ένας αστυνομικός και ένας υπαξιωματικός του στρατού. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Χαρακτήρισε «τελείως επιπόλαια ενέργεια» την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 29 Ιουνίου, και εκτίμησε «ότι θα την πάρουν πίσω γιατί δεν έχει ούτε καμία σκοπιμότητα σοβαρή, προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και πιστεύω απόλυτα θα το ξανασκεφτούν... Δεν υπάρχει άβατο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κάτι χωρίς σκοπιμότητα ιδιαίτερη και χωρίς να εξυπηρετείς το κοινό καλό».

 

 Για τους προπηλακισμούς της μητέρας του Παύλου Φύσσα, από τους Χρυσαυγίτες στο Εφετείο και τις καταγγελίες για ανοχή και απάθεια εκ μέρους των αστυνομικών, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Με στεναχωρεί προσωπικά αυτό το περιστατικό και θα το ερευνήσω προσωπικά να δω τι έγινε».

 

Τέλος, ο κ. Τόσκας διέψευσε κατηγορηματικά αναφορές για επαναπροωθήσεις Τούρκων αντικαθεστωτικών στον Έβρο.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!