Προβάδισμα 11 μονάδων Σταθερά μπροστά η ΝΔ, στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV

Προβάδισμα 11 μονάδων
Σταθερά μπροστά η ΝΔ
      Στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV
                    

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέρχεται στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για τη «ΒΕΡΓΙΝΑ TV”. Στην Τρίτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και Χ.Α. με την ΔΗΣΥ να ακολουθεί. Την ίδια ώρα και με συντριπτική πλειοψηφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ενδιαφέρον προκαλεί η αξιολόγηση των πολιτών η οποία πρώτη φορά γίνεται, για μέλη της κυβέρνησης αλλά και για επιτελικά στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που  παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 11,2 ποσοστιαίες μονάδες αγγίζοντας το 29,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 18,3%.  Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: ΚΚΕ 6,1%, Χ.Α. 6,0%, ΔΗΣΥ 5,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ από 2% και ΛΑΕ 1,0%. Στο 15,2% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», οι πολίτες στο συντριπτικό ποσοστό του 66% απαντούν «Η ΝΔ»
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 40% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 17%.  

Η αξιολόγηση των προσώπων

Πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση η γνώμη που έχουν οι πολίτες για πρόσωπα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση που φτάνει το 70,1% ενώ και το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά. Κάπως καλύτερα φαίνεται πως «τα πηγαίνει» στην κρίση των πολιτών ο Νίκος Παππάς με 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές, ενώ στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι αρνητικές ψήφοι του υπουργού ψηφιακής πολιτικής αγγίζουν το 48,8%. Αξιοσημείωτα και τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου που παρά την κομβική του θέση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 38,8% και αρνητικά σε ποσοστό 46,5% ενώ φαίνεται ότι διατηρεί υψηλά θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα στελέχη της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης , ο Νίκος Δένδιας και ο Άδωνης Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη να έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%)


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

  • ΣΥΡΙΖΑ   18,3%
  • ΝΔ           29,5%
  •  ΚΚΕ           6,1%
  • Χ.Α              6,0%
  • ΔΗΣΥ          5,1%
  • Έν. Κεντρώων 2,7%
  • ΠΟΤΑΜΙ      2,0%
  • ΑΝΕΛ           2,0%
  • ΛΑΕ              1,0%




                                   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η έρευνα είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview τηλεφωνικά το διήμερο  3 έως 4/7/2017, σε δείγμα 1.000  ατόμων








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!