Στην εντατική 18χρονη Βρετανίδα, εισέπνευσε αέριο γέλιου

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται μία 18χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, μετά από εισπνοή αέριου γέλιου.

Η 18χρονη έκανε της διακοπές της στα Μάλια, μαζί με τις φίλες της και από την Τρίτη το απόγευμα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σε κωματώδη κατάσταση.

Η χρήση του αερίου-ναρκωτικού είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια και γίνεται μετά με εισπνοή από μπαλόνι, προκαλώντας ευφορία και γέλιο ενώ χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε ενώ έχει κάνει την εμφάνιση της σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος, όπου έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά παλαιότερα.

Πρόκειται για το υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου, ιλαρυντικό αέριο, νίτρο ή NOS, είναι χημική ένωση με χημικό τύπο Ν2Ο η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντοϊατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του.

Σημειώνεται ότι σε καμία από τις άλλες κοπέλες που διασκέδαζαν με τη 18χρονη δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!