Έκδοση για τα 20 χρόνια λειτουργιας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού (1996-2016)


                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Έκδοση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΠΕ (1996-2016)

Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε την έκδοση που επιμεληθήκαμε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας (1996-2016) του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού. 20 χρόνια γεμάτα εμπειρίες και δημιουργικότητα στη διάρκεια των οποίων οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν το θεσμό έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε περίοδο.

Στην έκδοση γίνεται μια περιεκτική ανασκόπηση της λειτουργίας του ΚΠΕ στη διάρκεια αυτής της εικοσαετίας που περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς – μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων που υπηρέτησαν, τα προγράμματα για μαθητές και ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν, το εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε, τα θεματικά δίκτυα – τοπικά  και εθνικά – που ίδρυσε και συντόνισε το ΚΠΕ, τις ερευνητικές εργασίες και άρθρα που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και περιοδικά καθώς και σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του ΚΠΕ. Ακόμα περιλαμβάνονται στοιχεία για το επιμορφωτικό έργο του ΚΠΕ, για τις δράσεις ευαισθητοποίησης με μαθητές και την τοπική κοινωνία και οικονομικά στοιχεία, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εξελίξεις του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα των ΚΠΕ στην Ελλάδα. Την έκδοση συμπληρώνουν φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του ΚΠΕ και εποπτικά διαγράμματα από την πορεία του ΚΠΕ σε αυτά τα 20 χρόνια.

Η έκδοση, αποτέλεσμα κοπιαστικής έρευνας και καταγραφής, που με πολύ μεράκι υλοποιήσαμε, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προβολή αλλά και αποτίμηση του έργου των ΚΠΕ συνολικά στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε την έκδοση στον σύνδεσμο: http://www.kpe-thess.gr/el/ekdosi_20_xronia_kpe/


Με εκτίμηση

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ,


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!