Θρήνος για τον 33χρονο πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη. Υπέκυψε στα τραύματά του

Κατέληξε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου ο πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 13 Ιουλίου στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού.

Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα στις 07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο άτυχος πυροσβέστης, μαζί με ακόμα δύο συναδέλφους του επέβαιναν σε όχημα, το οποίο ανετράπη σε χαράδρα, στην περιοχή Σουληνάρι. Όλοι είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, από όπου ο Αρ. Μουζακίτης, η κατάσταση της υγείας του οποίου είχε κριθεί ως κρίσιμη, διακομίστηκε με Super Puma στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κορίνθου μέχρι το γήπεδο της περιοχής, όπου βρισκόταν το ελικόπτερο και από εκεί διεκομίστηκε με ασθενοφόρο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου Για Τον Θάνατο Του Πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με περισσότερη ασφάλεια για τους πυροσβέστες και αποτελεσματικότητα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Μητσοτάκης: απόδειξη σθένους και αυταπάρνησης των πυροσβεστών

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει «με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια και αιχμές από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αναφέρεται «το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!