Βραζιλία: Καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ο πρώην πρόεδρος, Λούλα ντα Σίλβα

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας καταδικάστηκε για διαφθορά, σε μία από τις πέντε δίκες σε βάρος του με τέτοιες κατηγορίες.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλάκιση, αλλά θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Βραζιλίας που προερχόταν από την εργατική τάξη και όταν έφυγε από αυτή τη θέση, πριν από έξι χρόνια, το ποσοστό δημοτικότητά του ήταν στο 83%, σημειώνει ο Guardian. Κάποτε, ο Μπαράκ Ομπάμα τον είχε χαρακτηρίσει τον πιο δημοφιλή πολιτικό του πλανήτη.

Ο δικαστής Σέρζιο Μόρο έκρινε τον Λούλα ένοχο για αποδοχή δωροδοκίας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων, από την εταιρεία OAS SA, ποσό που σύμφωνα με τους εισαγγελείς δαπάνησε η εταιρεία για την ανακαίνιση παραθαλάσσιου διαμερίσματος του πρώην προέδρου, με αντάλλαγμα τη βοήθειά του για να εξασφαλίσει συμβάσεις με την κρατική πετρελαϊκή Petroleo Brasileiro.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!