Δ. Μάρδας: Απεμπλοκή επένδυσης μετά από δώδεκα χρόνια και οριοθέτηση της πρώτης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) «Atalanti Hills»



                                                                                                                Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού, ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.
Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι η επένδυση του «Atalanti Hills» μπαίνει στη φάση της ολοκλήρωσης μετά από 12 χρόνια καθυστέρησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μόλις σε ένα χρόνο η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ξεμπλοκάρει την επένδυση. Με το θέμα είχε ασχοληθεί ο κ. Μάρδας ως Υφυπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και την προσέλκυση επενδύσεων. Το «Atalanti Hills» εντάσσεται σε ένα πακέτο στρατηγικών επενδύσεων που είχαν εντοπιστεί από τον κ. Μάρδα, ως Υφυπουργού Εξωτερικών, που ήταν μπλοκαρισμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδράνειας για πολλά χρόνια και με πρωτοβουλία του ξεκίνησε η προσπάθεια απεμπλοκής τους. Είχαν καταγραφεί λεπτομερώς, για πρώτη φορά, από το Υπουργείο Εξωτερικών όλες οι φάσεις της επενδυτικής διαδικασίας, τα προβλήματα και οι αιτίες καθυστέρησης.
Το «Atalanti Hills» πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δις ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι :
·      η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
·      το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της Π.Ο.Τ.Α., δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
·      οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή
Δεδομένων όλων αυτών, το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρεία αποδοχή και υποστήριξη του δήμου Λοκρών καθώς και της τοπικής κοινωνίας.
​ 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!