Κλοπή νερού στη Μυγδονία και διαφυγόντα κέρδη δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότσης στη σημερινή συνέντευξη τύπου [φώτο]


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παρέθεσε ο δήμαρχος  Αστέριος  Γαβότσης , σε εκπροσώπους ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, στο Cosmopolitan Bar Restaurant, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, απάντησε και σε άλλα τόσα, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις.
Για το νερό στην Μυγδονία: Απο το 2007 που προέκυψε το πρόβλημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Το πρόβλημα εστιάζεται στα αυξημένα νιτρικά λόγω της μεγάλης χρήσης λιπασμάτων αλλά και απο τα περιττώματα των ζώων Γίνεται προσπάθεια και "τρέχει" μια μελέτη για το νερό της Μυγδονίας και σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, ο δήμος θα προμηθευθεί 1500 κυβ για την Μυγδονία σε σύνολο 3500 κυβ που θα δοθούν στο δήμο Ωραιοκάστρου. Επίσης μέσα απο έργο πυροπροστασίας θα αντλήσει 1200 κυβ νερού απο 5 γεωτρήσεις. Ετσι πιστεύεται οτι με στόχο την αναμενόμενη πρόσκληση- προκήρυξη ενδιαφέροντος για την ποιότητα και ποσότητα του νερού, η ανάμειξη των παραπάνω ποσοτήτων θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των νιτρικών.
Παράλληλα, ύστερα απο ερώτηση τόνισε οτι υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα  της κλοπής νερού στην περιοχή της Μυγδονίας. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι πολίτες συνδέουν σωλήνες πριν το ρολόι και έτσι κλέβουν νερό απο τον δήμο Ωραιοκάστρου. Η δημοτική επιχείρηση με έναν υπάλληλο δεν μπορεί να κάνει τους ελέγχους που θα ήθελε. Παρ' όλα αυτά, είναι πλέον γνωστό το πρόβλημα και έγινε μια πρώτη κλήση να δηλώσουν τις περιπτώσεις, σε μια δεύτερη φάση θα γίνουν εντατικότεροι έλεγχοι απο αυτούς που θα καταγράφουν το κάθε ρολόι. Το ποσοστό ανέρχεται στο 30% περίπου και τα διαφυγόντα κέρδη στα 400.000 ευρώ. 
Για τη συλλογή των απορριμμάτων είπε ότι οι συμβασιούχοι δεν συμμετείχαν στην απεργία σαν χειρονομία καλής θέλησης και έτσι ο δήμος δεν παρουσίασε προβλήματα που παρουσίασαν οι περισσότεροι δήμοι.
Αναφέρθηκε στο έργο της αποχέτευσης Νεοχωρούδας - Πενταλόφου, ένα έργο 7.600.000 ευρώ απο τα οποία ο δήμος θα καταβάλει περίπου 1.000.000 ευρώ.
Για τα ψόφια ζώα στην περιοχή είπε οτι  βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία βιοαερίου για να απορροφήσει ένα μέρος απο αυτά.
Για τις παιδικές χαρές τόνισε ότι 40 στο σύνολο δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις και  οτι  δήμος είναι σε διαδικασία να τις αντικαταστήσει όλες. Το κόστος κάθε μιας ανέρχεται στις 20.000 - 23.000 ευρώ.
Το προσφυγικό, είπε ότι βρισκεται σε φάση ηρεμίας. Οτι χρεώθηκε το πρόβλημα της κυβέρνησης και παρά τις πολλές ερωτήσεις απο τους παρευρισκόμενους δεν δέχθηκε ότι ο ίδιος με τις τοποθετήσεις του δημιούργησε πρόβλημα. Μάλιστα, είπε ότι τελικά η στάση αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις!!!
Για τα στρατόπεδα της Λητής είπε ότι όλα είναι στον αέρα και σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πάντως  δήλωσε ότι το στρατόπεδο των 6 στρ. προχωράει μελέτη για δημοτικό, βρεφονηπιακό σταθμό και παιδική χαρά, ενώ απο εκείνο στην Ελιά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόβλημα υπάρχει με το ποσό που πρέπει να  καταβάλλεται κάθε χρόνο στο υπουργείο Άμυνας και ανέρχεται στα 150.000 ευρώ (το 5%). Κάτι τέτοιο αδυνατεί να το δώσει ο δήμος και αναζητούνται λύσεις..
Για τα σχολεία είπε ότι θα προωθηθεί το γυμνάσιο Γαλήνης και μέσω των ΣΔΙΤ δυο σχολεία, το 6ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και το 3ο Γυμνάσιο Παλαιοκάστρου. Επίσης στα σχεδια της διοίκησης είναι το 2ο δημοτικό Μελισσοχωρίου.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!