Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα

«Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου αναστολών αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη» τόνισε ο κ. Κοντονής και υπενθύμισε ότι η στάση της Ηριάννας «ήταν υποδειγματική» όσον αφορά τα καταναγκαστικά μέτρα που της επιβλήθηκαν. Επίσης υπογράμμισε ότι η Ηριάννα αξιοποίησε όλα τα δικονομικά εργαλεία για την άρση των περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως δηλαδή τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο εξωτερικό για το διδακτορικό της.

«Οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους» τόνισε αιχμηρά ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» να αποφυλακίζονται προσωρινά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε πολυετής ποινές για εμπόριο ναρκωτικών και η Ηριάννα να μην απολαμβάνει από τη Δικαιοσύνη  αντίστοιχο ευεργέτημα.

Ο κ. Κοντονής καταδίκασε παράλληλα τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την απόφαση. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτες τόσο τις βιαιοπραγίες όσο και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών. «Και οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη» είπε με νόημα και σημείωσε ότι οι βιαιότητες «δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα της κοπέλας». Σημείωσε μάλιστα ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο «προφανώς με άλλη σύνθεση».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!