Ηρωες και θαύματα....άρθρο της Νόπης Ταχματζίδου*

Υπαρχουν ( τελικα) ηρωες; Υπαρχουν θαυματα; (http://www.avatonpress.gr/2017/07/2-49.html)

Πληροφορηθηκαμε χθες την τεραστια επιτυχια του Αλεξανδρου Τερζοπουλου, ενος μαθητη δευτερας λυκειου, ο οποιος κερδισε το χάλκινο μεταλλιο στη φετινη Ολυμπιαδα Χημειας στα δεκαεπτα του χρονια. Η ανακοινωση της επιτυχιας του Αλεξανδρου συνεπεσε χρονικα με λατρευτικες εκδηλωσεις προς ενα καστανο, βρασμενο και αγιασμενο απο τον Αγιο Παισιο τον αγιορειτη, με υποδοχη ηρωα προς εναν παικτη δημοφιλους τηλεπαιχνιδιου απο τους πολιτες της Σκιαθου με την προτροπη μεσω εντυπου υλικου των τοπικων  πολιτικων αρχων και με την φωτογραφιση του επικεφαλης της Ελληνικης Δημοκρατιας κ.Παυλοπουλου με ενα ζευγαρι της ελληνικης showbiz ( ας το πουμε ετσι) αποτελουμενο απο εναν τραγουδιστη ινδαλμα και ενα μανεκεν...
Καλουμαστε, επομενως, να αξιολογησουμε τα παραπανω γεγονοτα και, οσο ειναι δυνατον, να συμπερανουμε απ αυτα επ ωφελεια του εαυτου μας αλλα κυρως του συνολου. 
Τα προερχομενα απο το δημοσιο βιο παραδειγματα 
(καστανο, τοπικος ηρωας, " πολιτικη" φωτογραφιση) αποκαλυπτουν το μεγεθος της σαπιλας , που πλεον εχει κατακυριευσει την ελληνικη κοινωνια, και κυριως το χαμηλοτατο επιπεδο  της τοπικης και κεντρικης πολιτικης: την ελλειψη στοχων και ιδανικων, την αναζητηση ευκαιριων για πανηγυρισμους που τιποτα δεν προσφερουν και που στο τελος τελος θα εχουν ξεχαστει στο διμηνο, την παντελη απουσια κρισης η εστω απλου προβληματισμου..

Και ενω  συμβαινουν αυτα στο δημοσιο βιο μας  ερχεται η ειδηση κατακτησης ενος μεταλλιου γνωσης απο ενα παιδι που παλευει μονο του και την κατακτα στηριζομενο στην υπομονη, στην φιλομαθεια, στην κριση, στην προσωπικη προσπαθεια!!
Ποσο αναζωογονητικο και ποσο ελπιδοφορο!! Για μενα ειναι η κυριαρχια του χρωματος μπροστα στη μαυριλα, η αναταση μπροστα στην κατηφεια και την απελπισια, η κυριαρχια του πνευματος μπροστα στο σκοταδι!!!
Οσο υπαρχουν τετοια παραδειγματα εστω στο μικροχωρο του καθενος υπαρχει ελπιδα!!

*Η Νόπη Ταχματζίδου είναι φιλόλογος στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και καθηγήτρια του Αλέξανδρου

  1. gtaousan 18 Ιουλίου 2017 στις 9:35 π.μ. https://www.avatonpress.gr/2017/07/blog-post_195.html?showComment=1500359707885#c555601529191140448'>

    Μπραβο σε τετοια παιδια αλλα και μπραβο σε σας τους Δασκαλους τους γιατι τιποτε δεν γινετε μονο του....οσο για τους παραπανω Σκιαθινους και λοιπους αλλα και των δηθεν ΜΜΕ η ενοια ΑΗΔΙΑ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ .και ΑΛΗΤΕΙΑ ειναι το αποτελεσμα της εκπαιδευσης των πολιτικων αλητων που τρωνε τα σπλαχνα των πολιτων καταβαραθρονοντας τις αξιες της κοινωνιας.....Και παλι συγχαρητηρια στο παιδι σε σας και την οικογενεια του.

     

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!