Λέσβος: Επεισόδια με πέτρες και χημικά στη Μόρια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων Λέσβου στη Μόρια.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε πρόσφυγα από την Αϊτή απορριπτική απόφαση για το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.

Στην προσπάθεια σύλληψης του πρόσφυγα από την Αϊτή, Αφρικανοί κυρίως πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και απέσπασαν από τα χέρια τους τον μετανάστη. Τότε μέσα στο ΚΥΤ μπήκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που χρησιμοποίησαν χημικά. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τελικά η πυροσβεστική μπήκε στο κέντρο και έσβησε τις φωτιές.

Ο απολογισμός της επεισοδίων ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν, για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και κατέφυγαν στα γύρω κτήματα.

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε μέσω Twitter:







Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!