Δίωξη κατά Παπαντωνίου και για το ακίνητο στη Σύρο

Στο "απυρόβλητο" δεν έμεινε βέβαια ούτε η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία επίσης έλαβε ενημερότητα αν και δεν έπρεπε. Σε βάρος της, όπως και του πρώην υπουργού, ασκήθηκε δίωξη για το ίδιο κακούργημα, ενώ αντίστοιχα η πράξη της ψευδούς βεβαίωσης αποδίδεται σε δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ Κηφισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι οι δύο εφοριακοί παρανόμως χορήγησαν φορολογική ενημερότητα στο ζεύγος Παπαντωνίου. Κι αυτό γιατί ήταν σε θέση να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου είχαν χρέη προς το Δημόσιο. Ωστόσο έδωσαν την απαραίτητη ενημερότητα κι έτσι μπόρεσε να προχωρήσει η αγοραπωλησία του σπιτιού στη Σύρο το 2016.

Τέλος, οι εισαγγελείς "είδαν" δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου. Τη δικογραφία "χρεώθηκε" ανακριτής Διαφθοράς, ο οποίος και θα ερευνήσει από την αρχή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε στο εφετείο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Παράλληλα, πριν λίγο καιρό ασκήθηκε σε βάρος τους ακόμα μία ποινικής δίωξη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ύστερα από έρευνα που αφορά τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων τους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!