Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ελέγχου καρδιαγγειακού κινδύνου από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ελέγχου καρδιαγγειακού κινδύνου από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Περισσότεροι από 150 συμπολίτες και συμπολίτισσές μας εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης δωρεάν εξετάσεων ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ελέγχου καρδιαγγειακού κινδύνου που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας των συνδημοτών μας.

Γιατροί εξέτασαν όλους τους ασθενείς που δήλωσαν συμμετοχή, έδωσαν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις ειδικά σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης νοσηλείας και περαιτέρω ιατρικής παρακολούθησης. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων για το ΤΕΣΤ ΠΑΠ εξετάστηκαν συνολικά 98 γυναίκες εκ των οποίων στις 25 διαγνώστηκαν μικροπροβλήματα ενώ 2 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν σε γυναικολόγο. Στο πρόγραμμα ελέγχου καρδιαγγειακού κινδύνου εξετάστηκαν συνολικά 78 ασθενείς εκ των οποίων οι 3 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Η πρωτοβουλία για τις παρεμβάσεις αυτές ανήκει στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Πέτρο Αταμιάν. «Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη νοσημάτων και η προαγωγή της υγείας των δημοτών μας. Ευελπιστούμε στη συνέχισή του προκειμένου να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδημότες μας που έχουν ανάγκη την κοινωνική φροντίδα και στήριξή μας», τόνισε ο κ. Αταμιάν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κοινωνικής αυτής προσφοράς καθώς όπως είπε οι παρεμβάσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν πλήξει βαρύτατα τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!