Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την αποζημίωση πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αθήνα, 8/7/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα  επίκαιρη η παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την αποζημίωση πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Καθώς καθημερινά η Πατρίδα μας πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές ιδιαίτερα επίκαιρη αποδεικνύεται η πρόσφατη παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία.
Έτσι μιλώντας στις 5/7/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τον τρόπο στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο Νότης Μαριάς πρότεινε την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ενώ ζήτησε οι δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω πυρκαγιών να μην μετρούν στο έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς αφού συλλυπήθηκε  τους συγγενείς των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πορτογαλία, στη συνέχεια εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον πορτογαλικό λαό, αλλά και προς τους πολίτες της Ισπανίας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι φωτιές οι καταστροφικές δίνουν την ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε ποια πρέπει να είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι είχαμε καταστροφικές φωτιές και πέρυσι στην Κύπρο στην Ελλάδα. Ακόμη και τώρα, αυτή τη στιγμή, έχουμε καταστροφικές φωτιές στη Μάνη και στην Κρήτη και νομίζω ότι η συζήτηση αναδεικνύει τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιούμε».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Πρώτα απ’ όλα, η νέα ρύθμιση μέσα από την στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι σημαντική. Δεύτερον, μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης, αλλά εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι για να ενεργοποιηθεί το Ταμείο αυτό δυστυχώς οι ζημιές πρέπει να είναι τεράστιες.  Πρέπει να βρούμε άλλες ρυθμίσεις και συμφωνώ με την πρόταση που ακούστηκε ότι οι δαπάνες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στην Πορτογαλία, αλλά και σε άλλες χώρες, να μην μετρούν στο έλλειμμα το οποίο ρυθμίζεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας».
Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!