Το Ποτάμι: Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα»

Την ώρα που στη Μάνη η φωτιά σταματάει στη θάλασσα και οι πυρκαγιές μαίνονται σε άλλες 76 περιοχές της χώρας, η μετά φωτογραφιών επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, μόνο ως επικοινωνιακή αστοχία και διαχειριστική αδυναμία μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η έλλειψη διασποράς επίγειων μέσων, η μη διαθεσιμότητα πυροσβεστικών αεροσκαφών -τα περισσότερα Canadair λόγω παλαιότητας και συνθηκών πτήσης παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών- η οποία οφείλεται στην έλλειψη προγραμματισμού για τον εφοδιασμό των απαραίτητων ανταλλακτικών, τα παροπλισμένα λόγω ακαταλληλότητας πυροσβεστικά οχήματα, θα έπρεπε ήδη να έχουν απασχολήσει την πολιτική ηγεσία.

Αν η κυβέρνηση είχε επαφή με την πραγματικότητα θα είχε ήδη εγείρει αντανακλαστικά για να θωρακιστεί ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου. Οι φωτιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακό τρόπο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!