Μπεν-ει στην κορυφή

Θα μπορέσει ο Εμενίκε να βρεθεί σε κατάσταση (υποφερτής) ετοιμότητας έως το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, εφόσον πιστοποιήσουν οι Σέρβοι την πρόκρισή τους;

Με αυτό το ερώτημα επέστρεψε από το Γκενκ η ερυθρόλευκη αποστολή, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της επί βελγικού εδάφους μετά και το τελευταίο (προχθεσινό) παιχνίδι εναντίον της Λόκερεν, στο οποίο οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν (0-0).

Ο Χάσι έχει βρει τις λύσεις για τις υπόλοιπες δέκα θέσεις και αυτό που του απομένει είναι να αποφασίσει για τον παίκτη που θα βάλει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας υπόψη του ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πέρυσι τέτοια εποχή από την Χάποελ Μπερ Σεβά, ακριβώς επειδή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε 180 λεπτά, αν και είχε στις τάξεις του τον Ιντέγε Μπράουν.

Ο Κοσοβάρος τεχνικός θα έχει ευκαιρία για ακόμη μία πρόβα στο μεθαυριανό ματς στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (21.00), όμως με βάση τις επιδόσεις αλλά και την εικόνα των επιθετικών του στο Βέλγιο ο πιο φορμαρισμένος είναι ο… δανεικός Μοχάμεντ Μπεν, αφού με αυτόν στην κορυφή οι «κόκκινοι» πέτυχαν έξι γκολ στη Μαλίν, ενώ ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του με δύο τέρματα στο 2-0 επί της Αλκμααρ!

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τον βαρύ σέντερ που θα μείνει στην περιοχή και θα περιμένει την μπάλα για να εκτελέσει, καθώς τόσο ο Εμενίκε όσο και ο Ανσαριφάρντ παίζουν κυρίως στην περιφέρεια και θέλουν παίκτη δίπλα τους για να μπορέσουν να δράσουν, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο 4-2-3-1 που παίζει εδώ και χρόνια η ομάδα και δεν τολμά να πειράξει ο Χάσι.

Ο Νιγηριανός πήρε μισή ώρα αγώνα στο τεστ με τη Λόκερεν, αλλά έδειξε ότι έχει μπροστά του αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο, ενώ ο Ανσαριφάρντ παλεύει κόντρα στην ανασφάλεια που μπορεί να του έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι και ο επόμενος προπονητής μετά τον Μπέντο (κι ενώ έχουν μεσολαβήσει οι Βούζας-Λεμονής) δεν τον υπολογίζει για το βασικό του πλάνο.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει αμυντικά, με τον Καπίνο να έχει ξεκινήσει καλά και τον Ρομαό να παίζει χωρίς πρόβλημα και στο κέντρο της άμυνας, όπου για άκρα ο Χάσι έχει καθιερώσει τους Ελαμπντελαουί και Κούτρη κι ενώ θα βάλει στο παιχνίδι και τον Βούκοβιτς ως αριστερό στόπερ.

Στον άξονα το δίδυμο αναμένεται να συνθέσουν οι Ρομαό και Οφόε στην προσπάθεια να στηριχτεί ο Φορτούνης και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο ο Χάσι βάζει δίπλα του τον Μάριν που κλείνει προς τα μέσα αλλά αγνοεί τον Σεμπά, που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού την προηγούμενη χρονιά - στη δεξιά πτέρυγα είναι «γεμάτοι» οι «ερυθρόλευκοι» με τους Καρσελά και Πάρντο.

Εξυπακούεται ότι όσοι δεν βρήκαν… χώρο στα φιλικά του Βελγίου, όπως οι Ντε λα Μπέγια, Μάρτινς, Ζντιέλαρ, Ελιουνούσι, Μανθάτης, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ψάξουν ομάδα και ίσως να μην είναι και οι… μόνοι!

Για λόγους… αρχείου, οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο προχθεσινό φιλικό ήταν οι ακόλουθες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Σισέ, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Σιώπης (79’ Ανδρούτσος), Οφόε (61’ Νικολάου), Καρσελά (46’ Πάρντο), Φορτούνης (79’ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (61’ Εμενίκε).

ΛΟΚΕΡΕΝ: Βέρχουλστ, Μάρτζο, Μάριτς, Οβερμέιερ, Πέρσουνς, Ντε Σούτερ, Κέλι, Ρασούλ, Ντε Ρίντερ, Σλάγκβεερ, Μπατί.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!