Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Καμανάς, δήμου Δέλτα: «Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατάμε το Δήμο καθαρό, θέλουμε τη βοήθεια των πολιτών»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/7/2017

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατάμε το Δήμο καθαρό, θέλουμε τη βοήθεια των πολιτών»

Με αφορμή την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων και μπαζών σε σημεία του Δήμου Δέλτα, εντός και εκτός οικισμών, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Καμανάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διοίκηση και οι Υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα κάνουμε μαζί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατάμε το Δήμο καθαρό. Ένα Δήμο τεράστιο, τον μεγαλύτερο σε έκταση της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, με 9 δημοτικές κοινότητες με ανάλογες ανάγκες. Εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει σαφής οδηγία από το Δήμαρχο προς τα μέλη της διοίκησης και τις Υπηρεσίες του Δήμου για προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, άμεσα και αποτελεσματικά, παρά την δεδομένη έλλειψη προσωπικού και μέσων. 
Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, οργανώσαμε και εμπλουτίσαμε το στόλο των οχημάτων καθαριότητας. Τους τελευταίους 3 μήνες λειτουργούμε τη "γραμμή νοιάζομαι 2310-795222" όπου μπορεί ο πολίτης να καλέσει και να αναφέρει το πρόβλημά του, να συνεργαστεί δηλαδή με τις υπηρεσίες του Δήμου για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η καθημερινή δουλειά έχει αυξηθεί ραγδαία, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Ο ρυθμός επίλυσης των προβλημάτων που έρχονται στην αντίληψή μας είναι ιδιαίτερα υψηλός, ιδιαίτερα στην καθαριότητα, καθώς αγγίζει το 90%.
Θα κάνουμε και λάθη. Θα φανούν και αδυναμίες να αντιμετωπίσουμε την έκταση των προβλημάτων. Το πραγματικό μας ενδιαφέρον όμως για τον πολίτη δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Βάλαμε ένα στοίχημα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Ένα στοίχημα το οποίο φυσικά δεν αποτελεί παρά υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, ωστόσο δεν είναι αυτονόητη για κάθε αυτοδιοικητική αρχή. Σας καλούμε να βοηθήσετε, να συνεργαστείτε, να συμβάλλετε ώστε να έχουμε καθαρές Δημοτικές Κοινότητες.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είμαστε σε συνεννόηση με την αστυνομία και την πυροσβεστική, την Περιφέρεια αλλά και τους άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης για το θέμα της παράνομης ρίψης μπαζών και απορριμμάτων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, άλλη παρανομία, ούτε μεγάλη αλλά ούτε και μικρή.
Είναι κρίμα να αντικρίζουμε εικόνες σαν αυτές όπου πολίτες πετούν όλο το… νοικοκυριό τους χωρίς καν να ειδοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία για να τους βοηθήσει. Θέλουμε τη βοήθεια των πολιτών σ’ αυτή την προσπάθεια, δεν το κρύβουμε. Θέλουμε και τη βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ. Είναι κοινός τόπος ότι χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να φτάσουμε στο καλύτερο.
Δεν θέλουμε υστερόβουλους πολίτες. Όπως δεν θέλουμε και αδιάφορους πολίτες.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στο Δήμο Δέλτα».    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!