Λοβέρδος: 'Το Ντυνάν μου ζήτησε να φέρω την τροπολογία για την πώλησή του'

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ο κ. Λοβέρδος απέδωσε στην τότε διοίκηση του νοσοκομείου την πρωτοβουλία για την τροπολογία του. «Έφερα την τροπολογία που μου ζήτησαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. Πήρε, όμως, και περαιτέρω αποστάσεις από την επίμαχη τροπολογία λέγοντας ότι τελικά «δεν εφαρμόστηκε ποτέ» αλλά και ότι αποτέλεσε την «ύστατη λύση» για να μην οδηγηθεί το νοσοκομείο σε χρεοκοπία. «Δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το νοσοκομείο ήταν σε τροχιά θανάτου».

Ο πρώην υπουργός Υγείας κλήθηκε επανειλημμένα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί  η τροπολογία του δεν προστάτευσε τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν. Απαντώντας υποστήριξε ότι η τροπολογία του βασίστηκε σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επέτρεπε την εκχώρηση του νοσοκομείου (υπό την προϋπόθεση της διατήρησης του κοινωφελούς χαρακτήρα του) και υποστήριξε ότι ο κοινωφελής χαρακτήρας του ιδρύματος προστατεύεται από το «γενικότερο θεσμικό πλαίσιο».

Ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε, όμως, και σκληρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος τον είχε χαρακτηρήσει «λαίλαπα» για το Ντυνάν και του καταλόγισε ότι σχεδίαζε την εκχώρηση του νοσοκομείου σε ιδιώτες μαζί με τους υπουργούς Υγείας της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη. Ο πρώην υπουργός Υγείας χαρακτήρισε, μάλιστα, «αναξιόπιστο» τον κ. Μαρτίνη και του καταλόγισε την πλήρη ευθύνη για την κακοδιοίκηση του νοσοκομείου. Ισχυρίστηκε δε ότι ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκαλούσε τον κ. Μαρτίνη «απατεώνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των αργομισθιών στο Ντυνάν ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ταυτότητα των αργόμισθων και των υψηλόμισθων. Όμως τόνισε ότι με δικές του ενέργειες απεστάλησαν στον εισαγγελέα στοιχεία που αφορούν την κακοδιαχείριση του Ντυνάν συμπεριλαμβανομένων των καταλόγων με τους αργόμισθους.

Επιπλέον ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι μεσολάβησε στη διαμάχη του Ανδρέα Μαρτίνη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο που οδήγησε στην απόσυρση των ένδικων μέσων από πλευράς του Ερρίκος Ντυνάν. Ισχυρίστηκε, ότι το έκανε αυτό γιατί η δικαστική διαμάχη θα κρατούσε σε χρόνο την ώρα που το Ντυνάν αντιμετώπιζε σοβαρότητα προβλήματα.

Εντωμεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς κάλεσε την κυβέρνηση να εισακούσει το αίτημα των εργαζομένων που ζητούν την εξαγορά του Ντυνάν από το Δημόσιο και να το εντάξει στο ΕΣΥ. «Ήταν προεκλογική σας δέσμευση. Να το κάνετε» είπε απευθυνόμενος στους συμπολιτευόμενους βουλευτές ο κ. Γεωργαντάς. Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, καταλόγισε στη ΝΔ ότι «σκέφτηκε πολύ αργά» την ένταξη του Ντυνάν και πρόσαψε στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη ότι «ζητάει αυτό που απεχθανόταν». Πάντως τόσο ο κ. Λάππας όσο και ο Σ. Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της εξαγοράς του Ντυνάν από το Δημόσιο.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!