Παππάς: «Η απόφαση του ΕΣΡ καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για θεματικά κανάλια»


Μετά την απόφαση του ΕΣΡ που αύξησε τις τηλεοπτικές άδειες σε 7, ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι πλέον είναι δύσκολη η δημοπράτηση αδειών για θεματικά κανάλια.

Και αυτό διότι ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει ότι εξαντλείται το φάσμα με αυτές τις 7 άδειες.
«Είχαμε προκηρύξει 4 άδειες γενικού περιεχομένου, ώστε να μείνει χώρος και για θεματικά κανάλια. Η απόφαση του ΕΣΡ μιλά για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου και έτσι -κατά τα φαινόμενα- εξαντλείται το φάσμα. Η απόφαση του ΕΣΡ καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς. Κάποιοι είχαν καβαλήσει τις συχνότητες της χώρας και εξέπεμπαν χωρίς άδεια. Ζούσαμε το καθεστώς της αεροπειρατείας, ενώ τώρα πάμε σε ρύθμιση. Απόψε τελειώνει εκκωφαντικά η συζήτηση που είχε ανοίξει η αντιπολίτευση που ήθελε τις άδειες να είναι απεριόριστες. Δυστυχώς, χρειάστηκαν 7,5 μήνες για να έχουμε γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών. Εμείς σε 7,5 μήνες κάναμε διαγωνισμό. Στόχος θα πρέπει να είναι να επιτευχθεί το ύψους του τιμήματος για τις άδειες,που -όπως έχει διαπιστωθεί-είναι έτοιμη να καταβάλει η αγορά. Θετικό από τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ: τα 7 κανάλια με 400 εργαζόμενους μας δίνουν 2800 εργαζόμενους. Περισσότεροι απ´όσους εργάζονται σήμερα. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών να σταματήσουν να σκέφτονται απολύσεις. Να βρουν τρόπο να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Παππάς και συμπλήρωσε για την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής «Εάν επιβεβαιωθεί η τάση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα στο 2017 θα έχουμε περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι η οικονομία μας «ξελασπώνει». Κι αυτό το φοβάται η αντιπολίτευση. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!