Σταύρος Θεοδωράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική επανάσταση

«Να φύγουμε από συντηρητικές λύσεις, όπως αυτές που υπηρετούν 30 μήνες τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να επιλέξουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά, χωρίς αριστερές και δεξιές παρωπίδες. Λύσεις που μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο. Ούτε μπροστά και αριστερά, ούτε μπροστά και δεξιά. Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση! »Τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup. «Η χώρα πρέπει να αρχίσει να δίνει τις σωστές μάχες. Να πάψουμε να κυνηγάμε την ουρά μας, να μην εξαντλούμε τις δυνάμεις μας παρακαλώντας απλώς για την επόμενη δόση. Σχέδιο, αυτογνωσία και ευθύνη. Να σεβαστούμε τους αγώνες των ανθρώπων της παραγωγής. Να διδαχθούμε από τις νίκες τους! Όλες αυτές οι μικρές επαναστάσεις μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα »τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόνισε: «Η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα! Σας άκουγα κ.Τσίπρα στον ΣΕΒ να λέτε: "να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις", "να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές" ... Σε ποιους απευθύνεστε? Στη μισή κοινωνία που αποκαλούσατε προδότες? Εκτός αν μιλάγατε στους υπουργούς σας? Στον κ. Καμμένο, και τον κ.Πολάκη ... Όμως οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος για να γιορτάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι υβριστικές, δήθεν μαντινάδες, του κ. Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με την αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, στους φανατικούς, στους ακραίους και να τους πουν: σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μας προνόμια, δες πόσο αντισυστημικός είμαι ».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι με τις επιλογές της κυβέρνησης, η χώρα μένει πίσω σε ολους τους τομείς: «Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε την χώρα, με ισότιμους όρους, στον νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο συζητάνε για την 4η βιομηχανική επανάσταση, για τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, το "ίντερνετ των πραγμάτων". Εμείς εδώ απλώς εξάγουμε εγκεφάλους αντί να δημιουργήσουμε εδώ τις θέσεις εργασίας για όλα αυτά »επεσήμανε ..
«Δεν μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παραγράφουμε σχεδόν αδιακρίτως αδικήματα. Παράλληλα αφήνουμε ολόκληρες γειτονιές στο έλεος των συμμοριών. Είναι μια παλιά ιστορία που δεν αφορά μόνο τα χρόνια σας. Αλλά με εσάς δεν είναι μόνο ανικανότητα, υπάρχει και μια κουτοπόνηρη αντίληψη. Η ασυλία που δίνεται στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στα Πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια. Αυτός είναι ο αριστερός φερετζές σας »τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Δείτε το βίντεο και διαβάστε την ομιλία στο σύνδεσμο:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!