Λαοθάλασσα κατά του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Στην κορύφωση της Πορείας Δικαιοσύνης που διοργανώνει η τουρκική αντιπολίτευση, δεκάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στην Κωνσταντινούπολη με σημαίες και πλακάτ εναντίον του τούρκου προέδρου.

H Πορεία, έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, γίνεται από τον αρχηγό του κεμαλικού CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως αντίδραση σε φυλάκιση συνεργάτη του.

Την Κυριακή, ο Κιλιτσντάρογλου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για την ομιλία του έπειτα από πορεία 425 χλμ. από την Άγκυρα. Χιλιάδες υποστηρικτές του ενώθηκαν με την πορεία που τον ακολουθούσε, κρατώντας τουρκικές σημαίες με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ και πλακάτ με τη λέξη «Δικαιοσύνη».

Στην αρχή, η υποστήριξη στην Πορεία ήταν σχετικά μικρή. Όσο πλησίαζε όμως η πορεία στο τέλος της, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αριθμοί μεγάλωναν ενώ και άλλα κόμματα εξέφραζαν την συμπαράστασή τους - όπως και το φιλοκουρδικό HDP.

O ίδιος ο Ερντογάν έχει επικρίνει την πορεία, λέγοντας πως η «Δικαιοσύνη αναζητείται στο Κοινοβούλιο, όχι στο δρόμο».

Ο τούρκος πρόεδρος είχε μάλιστα παρομοιάσει όσους βγαίνουν στο δρόμο δίπλα στον Κιλιτσντάρογλου με τους πραξικοπηματίες του περασμένου καλοκαιριού, λέγοντας επίσης πως μπορεί να αντιμετώπιζαν δικαστικές διώξεις.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση της πορείας επιτράπηκε, παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, για την ασφάλεια της Πορείας έχουν αναπτυχθεί την Κυριακή δυνάμεις 15.000 αστυνομικών.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!