Σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό κόλπο -Αισθητές σε πολλές περιοχές

Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, με επίκεντρο στον Κορινθιακό κόλπο, έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 4:25 έγινε σεισμός με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο, 6 χλμ. βορειοανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Αίγιο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 06:05, εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!