Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στρασβούργο, 6/7/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν ζήτησε χθες 5/7/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η Έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητείται την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δηλώνει προκλητικά στη Γενεύη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίσει την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Συζητείται η Έκθεση την ώρα που η Άγκυρα διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας, την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο και τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Πατρίδας μου, την ώρα που η Τουρκία βεβηλώνει την Αγια Σοφιά.  Συζητείται η Έκθεση την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβαίνει σε φυλακίσεις χιλιάδων αντιφρονούντων. Την ώρα που η Τουρκία δολοφονεί τους Κούρδους, εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ και στηρίζει το ISIS».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Απαιτείται λοιπόν κύριε Πρόεδρε η άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και η επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν διότι μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσει τι πρέπει να πράξει στο μέλλον».     
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!