Τραγική κατάληξη για εργαζόμενη στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών από την αυτοκτονία της εργαζόμενης στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» - πρώην «Αρβανιτίδη», καθώς ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι της.
Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», Νόπη Μουστσκίδου, σχολίασε στην ΕΦ.ΣΥΝ. την τραγική κατάληξη της 42χρονης συναδέλφου της: «Κάποιους ανθρώπους η ανεργία και η απληρωσιά τους φέρνει στα όρια...», ανέφερε.

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση του, το σωματείο.

«O θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της ‘’Καρυπίδης’’ στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας ''σώσει''. Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία» προσθέτει.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γενικός Γραμματέας Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, απευθύνει αυστηρή έκκληση στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αυτοκτονία της εργαζομένης.  


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!