Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Τον Σεπτέμβριο οι συναυλίες Ξυδάκη και Μυστακίδη

Ο καιρός έχει ανατρέψει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για τον Ιούλιο, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Σεπτέμβριος!

Η συναυλία του Δημήτρη Μυστακίδη που δεν ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου (και οδήγησε σ' ένα απρόσμενο unplugged μέχρι τα μεσάνυχτα κάτω από τα υπόστεγα της Μονής) θα επαναληφθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Η προγραμματισμένη συναυλία του Νίκου Ξυδάκη για την Πέμπτη 20 Ιουλίου μεταφέρεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
«Εκ βαθέων»

Νέα ημερομηνία: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, 21.00

Η προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών μεταφέρεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00.
Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία, ενώ για όσες και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συναυλία και επιθυμούν την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους, ισχύουν τα παρακάτω:
-          Εάν έχει γίνει αγορά ηλεκτρονικά από το viva.gr με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρία στο τηλέφωνο 13855 έως τις 31 Ιουλίου 2017 για να γίνει η ακύρωση της αγοράς των εισιτηρίων και η επιστροφή των χρημάτων.
-          Εάν έχει γίνει αγορά με μετρητά, είτε ηλεκτρονικά από το viva.gr είτε από άλλο σταθερό σημείο πώλησης θα πρέπει να προσκομίσουν τα εισιτήριά τους στο εκδοτήριο της Μονής Λαζαριστών έως τις 31 Ιουλίου 2017 για να γίνει η ακύρωση της αγοράς των εισιτηρίων και η επιστροφή των χρημάτων.
-          Όσα εισιτήρια δεν ακυρωθούν έως τις 31 Ιουλίου 2017 ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το έργο του «Εκ βαθέων» θα παρουσιάσει στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ο Νίκος Ξυδάκης, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00. Στη μουσική αυτή παράσταση ο αγαπημένος Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται μία μουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς», συνεχίζεται με τραγούδια για τον Κ. Π. Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας μέχρι την Σαπφώ και το άλμπουμ «Γρήγορα η ώρα πέρασε».
Τα κείμενα - σπαράγματα και τραγούδια ερμηνεύει η Νανά Μπινοπούλου.
Ο ίδιος ο συνθέτης λέει για την παράσταση αυτή: «Mια συναυλία πιο εξομολογητική, μια συναυλία - αφήγηση θα ’λεγα. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μουσική και τραγούδια που δεν τα παίζουμε συχνά. Μαζί με λίγους φίλους μουσικούς, που συνεργάζομαι χρόνια και κατέχουν πλέον το αίσθημα της μουσικής μου. Μικρά σχόλια - κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια δημιουργούν το παρασκήνιο της μουσικής μου».
Για την ιστορία, ο τίτλος «Εκ βαθέων» είναι ίδιος μ’ εκείνον που έδωσε στην πρώτη εμφάνιση του καλλιτέχνη στον «Σείριο» το 1986, ο Μάνος Χατζιδάκις.
--------------------------------------------------------------------------------------


ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»

Νέα συναυλία: Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30
 
Την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Δημήτρης Μυστακίδης με τους συνεργάτες του έδωσαν μια πρώτη γεύση από τα ρεμπέτικα της κιθάρας στη γεμάτη βεράντα της Μικρής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Η όμορφη ατμόσφαιρα, πλημμυρισμένη από ήχους αγαπημένων τραγουδιών και τη ζεστή συμμετοχή του κόσμου, δεν χάλασε όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες της βροχής. Ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι συνεργάτες του συνέχισαν με αμείωτη διάθεση, με τον Δημήτρη να λέει μάλιστα «ας κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα, μήπως και σταματήσει!». Δυστυχώς όμως η βροχή δυνάμωσε, αναγκάζοντας τεχνικούς και μουσικούς να διακόψουν τη συναυλία, καθώς υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Μεγάλο μέρος του κόσμου μετακινήθηκε σε υπόστεγο της Μονής Λαζαριστών για να προστατευτεί από τη βροχή, αναμένοντας τις διαθέσεις του καιρού. Κι ενώ η κακοκαιρία συνεχιζόταν χωρίς να δίνει σημάδια βελτίωσης, ο Δημήτρης και η μπάντα του πήραν τις κιθάρες τους και, ακολουθώντας τον κόσμο στο υπόστεγο, συνέχισαν να παίζουν unplugged μέχρι τα μεσάνυχτα!
Ο Δημήτρης Μυστακίδης θα επιστρέψει με τα ρεμπέτικα της κιθάρας και με μια νέα συναυλία στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Αυτήν τη συναυλία μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν όσοι βρέθηκαν στη Μονή Λαζαριστών στις 14 Ιουλίου, απλώς με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1  Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.30 στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Ο Δημήτρης Μυστακίδης, με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας», θα φροντίσει γι αυτό…
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. 
Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού  αιώνα. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή» και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας τα παρουσιάζει στις τωρινές του εμφανίσεις.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!