Γιαννάκης: "Ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος για την τέταρτη θέση"


Η ΚΑΕ Άρης παρουσίασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη τη Δευτέρα (10/7) ως τον νέο προπονητή της ομάδας, με τον "δράκο" να μιλά στους δημοσιογράφους για όλα όσα έχει στο μυαλό του. Αυτό στο οποίο στάθηκε βέβαια ήταν το έντονο συναισθηματικό κομμάτι που συνοδεύει την επιστροφή του στο "Nick Galis Hall", ένα γήπεδο στο οποίο έζησε πολύ όμορφες στιγμές ως αθλητής.
Δεν έμεινε βέβαια μόνο εκεί, αφού εξήγησε τα βασικά στοιχεία του πλάνου που έχει στο μυαλό του για τους "κίτρινους", σε ό,τι αφορά στο ρόστερ και τη φιλοσοφία που θα επικρατεί. Όπως τόνισε μάλιστα, η συλλογικότητα και η σκληρή δουλειά θα είναι οι δύο "σημαίες" που θα υπάρχουν στον Άρη για να υλοποιηθεί το πλάνο που έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο και τη διοίκηση του Άρη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την επιστροφή του στον Άρη: "Αισθάνομαι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου, έτσι νιώθω. Πρόεδρε, για να πω την αλήθεια, το σημερινό σπίτι είναι πιο περιποιημένο από αυτό που άφησα. Αυτό είναι ένα θετικό κομμάτι, το οποίο εμένα με κάνει να γυρίσω για να συμπαρασταθώ σε μία νέα προσπάθεια που γίνεται. Έχω έρθει για να "χτίσουμε" την ομάδα, με τον τρόπο που της αξίζει. Ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος για την τέταρτη θέση, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, και τουλάχιστον τώρα, γιατί η οικογένεια του προέδρου περνάει μία δύσκολη στιγμή. Πρέπει να της συμπαρασταθούμε. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες που δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα μας να έχει προοπτική. Γι αυτό τον λόγο βρέθηκα εδώ, για να συμπαρασταθώ σε αυτή την προσπάθεια, που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί. Από τότε που ήμουν παίκτης, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κάνουμε ο ένας τον άλλον να παίξει καλύτερα. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να περάσουμε σε όλο τον κόσμο.
Ανέκαθεν ο Άρης έκανε μεγάλες προσπάθειες. Θεωρώ ότι ο Άρης είναι μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εδώ θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θέλουμε να λειτουργεί με προοπτική υψηλού επιπέδου απόδοσης. Το μέλλον, αυτό απαιτεί για να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει για τον κόσμο του Άρη. Μόνο με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή μπορεί να ξεπεράσει τα όριά της αυτή η ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι, άσχετα αν κάποιοι δεν αισθάνονται καλά ή δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις απ όσα έχουν συμβεί, από σήμερα πρέπει να τα ξεχάσουμε και να είμαστε όλοι παρέα. Ο Άρης μπορεί να γίνει η ομάδα που θα παράγει στελέχη, θα εξελίσσεται και θα κάνει περήφανο τον κόσμο του. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας καλή δύναμη, γιατί πραγματικά χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά".
Για τα σχέδιά του:  "Η πρόοδος του Άρη θα μας κάνει όλους χαρούμενους, ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Αυτοί οι "περισσότεροι" βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, έχω ταξιδέψει και τους βρίσκω. Στην Κίνα, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Αμερική. Υπάρχει μια ομάδα που παλεύει για να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται για την ομάδα τους. Αυτό θέλουμε, αλλά δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Μία ομάδα ετοιμάζει το έδαφος. Δεν έχω πρόβλημα με τις δύσκολες αποφάσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει με το ταλέντο των ανθρώπων που συνεργάζεται, απλά κάποιες φορές χρειάζεται λίγη περισσότερη πίεση για να φανεί αυτό. Οι συνήθειες δεν αλλάζουν μέσα σε μία εβδομάδα, θέλουν επιμονή και υπομονή. Όλα αυτά μας κάνουν όλους καλύτερους".
Για το θέμα του μπάτζετ: "Τα νούμερα είναι για τη διοίκηση, για να τα διαχειριστεί. Όχι για να το συζητάμε δημοσίως".
Για τις συγκρίσεις που γίνονται με την εποχή που ήταν παίκτης: "Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να προσπαθεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό όμως θα γίνει μέσω ενός σχεδιασμού, μαζί με τα νέα ταλαντούχα παιδιά που έχει η ομάδα".
Για το πλάνο που έχει για τον Άρη: "Από την πρώτη μέρα που ασχολούμαι με την ομάδα, προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δείξω ότι ο Άρης έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη, την οποία δεν έχει παρουσιάσει ακόμα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν συνεργάστηκαν όπως έπρεπε. Θέλω να κάνω τα παιδιά να πιστέψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο ΛεΜπρον Τζέιμς για να παίξεις μπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν, όπως η Εθνική Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να κάνουν κάτι. Δεν χρειάζεται να αγαπιόμαστε, αλλά να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να συνεργαζόμαστε. Δεν είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, με την άποψη πως ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, το παίρνουμε.
Γι αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε την ομάδα δυνατή και σκληρή. Θα πρέπει να έχουμε ηρεμία και υπομονή. Θα τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι γι αυτό. Πάντα πιστεύω στα νέα παιδιά, θεωρώ ότι κάποια παιδιά έχουν δυνατότητες. Πιστεύω όμως και σε αυτούς που με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν στο αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε παιδιά που θα έχουν χαρακτήρα, γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορείς να κάνει πρωταθλητισμό".
Για τους γηγενείς παίκτες: "Θα μιλήσω με τον Βασίλη (Καββαδά), τον θέλω, τον θέλουμε. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα για το πόσους γηγενείς θα έχουμε. Με ενδιαφέρουν φυσικά να έχουμε παιδιά που στοχεύουν ψηλά, που έχουν πάθος, που κοιτάνε ψηλά και θέλουν να βελτιωθούν. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε πρόβλημα ως προς αυτό".
Για τον Κωνσταντίνο Μήτογλου: "Θεωρώ ότι θα μείνει στην Αμερική, αυτό λένε οι πληροφορίες μου. Εμείς πάντως θα κάνουμε επαφή μαζί του, για να δούμε τι σκέφτεται. Πιστεύω ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει στην ομάδα και να ανοίξει τα φτερά του. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και το παρακολουθούμε. Όποιο παιδί έχει ταλέντο και προοπτική, μας ενδιαφέρει".
Αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά, πιστεύω πάρα πολύ στον Άρη, στους ανθρώπους που είναι εδώ, γιατί θεωρώ ότι αγαπούν πολύ την ομάδα. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω τον Άρη. Είναι μια ομάδα που ίσως κάποιες φορές αυτοκαταστρέφεται. Ίσως πρέπει πρώτα να παλέψουμε με τον εαυτό μας".
Για τη διαμάχη της FIBA με την EuroLeague: "Εμείς θα χαρούμε να δώσουμε παίκτες στην Εθνική ομάδα. Οι εθνικές ομάδες αποτελούν προτεραιότητα για το επαγγελματικό μπάσκετ".
Για τον κόσμο του Άρη: "Τι να πω εγώ; Είναι ο πιο μπασκετικός λαός της Ευρώπης. Γι αυτό θα παλέψουμε, για να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται συνεργασία, συσπείρωση και ποιοτική δουλειά για να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, η ομάδα έχει δυνατότητες και νομίζω ότι από εμάς εξαρτάται".

Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!