Βρετανός ηθοποιός παράτησε το Χόλιγουντ για να πολεμήσει κατά του ISIS στη Ράκα [εικόνες & βίντεο]


Εκδίκηση για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μάντσεστερ, θέλει να πάρει ένας Βρετανός ηθοποιός, o oποίος πολεμά τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στην de facto πρωτεύουσά τους, τη Ράκα της Συρίας.

Ο Μάικλ Ένραϊτ, ο οποίος εμφανίστηκε στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ στους «Πειρατές της Καραϊβικής», μάχεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολιορκούν το προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο 52χρονος Βρετανός από το Μος Σάιντ του Μάντσεστερ εντάχθηκε το 2015 στις δυνάμεις των Κουρδικών πολιτοφυλακών YPG που συναποτελούν μαζί με Σύριους αντάρτες τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

«Θα θυμάμαι πάντα την Manchester Arena και τις δύο επιθέσεις στο Λονδίνο, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και στο Borough Market. Ειδικά η επίθεση στο Μάντσεστερ μου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Έχω συνηθίσει στο θάνατο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό, αφού έγινε στη γενέτειρά μου», είπε αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε τον περασμένο Μάιο.

«Θα είμαι ανελέητος με τον ISIS. Δεν περιμένω να μου δείξουν οίκτο, ούτε κι εγώ θα τους δείξω, το υπόσχομαι», είπε τονίζοντας ότι τα δυσάρεστα νέα απ’ την πατρίδα του ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά του.
«Ίσως να ακουστεί παράξενο, αλλά όταν έμαθα για την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου σκέφθηκα πόσο θα ήθελα να βρισκόμουν εκεί. Θα είχα αρπάξει το πρώτο μαχαίρι που θα έβρισκα μπροστά μου. Δεν ξέρω τι κατάληξη θα είχε, αλλά θα τους κυνηγούσα. Κάθε μέρα που γίνεται μια επιχείρηση εδώ στη Συρία κατά του ISIS είμαι ο πρώτος που σηκώνει το χέρι του ως εθελοντής.»

Ο Ένραιτ είναι ένας απ’ τους δεκάδες ξένους μαχητές που ταξίδεψαν μέχρι τον κουρδικό θύλακο της Ροτζάβα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές. Οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις. Πολλοί στρατολογήθηκαν μέσω των social media και ορισμένοι έκαναν εράνους στο Διαδίκτυο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τα ναύλα τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τους περίπου 4.000 τζιχαντιστές που έχουν ταμπουρωθεί στη Ράκα και προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση. Τις τελευταίες ημέρες οι πολιορκητές κατάφεραν να μπουν στην Παλαιά Πόλη ανοίγοντας ρήγματα σε δύο σημεία του ιστορικού τείχους που την περιβάλλει κι ελπίζουν σύντομα να την αποσπάσουν από τα νύχια των τρομοκρατών που πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους εκεί τον Ιανουάριο του 2014.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!