Απίστευτο ακροβατικό από την Jaguar Ε-Pace

Με έναν πρωτότυπο και άκρως εντυπωσιακό τρόπο, που άφησε άναυδους τους καλεσμένους, παρουσίασε το καινούργιο compact SUV η βρετανική φίρμα.

Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν την E-Pace να βγει στην κεντρική σκηνή στο Λονδίνο, προκειμένου να θαυμάσουν για πρώτη φορά το αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας. Τα φώτα άναψαν και προς έκπληξη όλων, αποκαλύφθηκε μπροστά τους ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σκηνικό.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε η E-Pace με τον Terry Grant πίσω από το τιμόνι. Ο διάσημος κασκαντέρ πήρε φόρα, κάνοντας ένα αριστουργηματικό άλμα με το αυτοκίνητο στις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες, αναπαριστώντας την σκηνή από την ταινία «The Man with the Golden Gun» του James Bond που ενσάρκωνε ο Roger Moore.

Το αυτοκίνητο πέταξε κυριολεκτικά πάνω από τις ράμπες για περίπου 15 μέτρα, κάνοντας ένα εκπληκτικό «barrel roll», δηλαδή μία μανούβρα πτήσης με πλήρη περιστροφή στο διαμήκη άξονα, διατηρώντας την αρχική του κατεύθυνση. Μάλιστα, η Jaguar και ο Terry Grant έγραψαν το όνομά τους στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η E-Pace που χρησιμοποιήθηκε ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών και έφερε επιπλέον αγωνιστικό κάθισμα και κλωβό ασφαλείας. Την ώρα της απογείωσης, είχε αναπτύξει ταχύτητα 160 χλμ./ώρα, με τις δυνάμεις που ασκήθηκαν στον Grant να φθάνουν τα 5,5 G.



Διαβάστε επίσης: Πανέμορφη η νέα Jaguar E-Pace


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!