O Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το «1968»

Το «1968», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, βρίσκεται σε στάδιο μοντάζ, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της την άνοιξη και αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στο 2018 από την Feelgood.

 Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά» επικεντρώνει την καινούρια του ταινία σε έναν πραγματικό άθλο που έγραψε ιστορία, ένωσε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια νύχτα και απέδειξε περίτρανα τη δύναμη της ελληνικής ψυχής ενάντια σε κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν είναι.

Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα επώνυμο, γεμάτο εκπλήξεις, καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από «το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες τη χρονιά που η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή, ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλον τον πλανήτη.

Μέσα σε μία νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ).

 Δύο μόλις χρόνια μετά τον «Νοτιά», ο Τάσος Μπουλμέτης με αφορμή τον εμβληματικό αγώνα μπάσκετ του 1968 στήνει μια ανθρώπινη ιστορία γεμάτη χιούμορ και νοσταλγία.

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ τη μουσική της ταινίας επιμελείται η Ευανθία Ρεμπούτσικα.



Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!